Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Η Hyundai εισάγει την τεχνολογία αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο 2019 Santa Fe


   Η Hyundai θα εισάγει ως προαιρετικό εξοπλισμό για το 2019 Santa Fe ένα σύστημα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος που θα χρησιμοποιείται για το ξεκλείδωμα του αυτοκινήτου, αλλά και για την εκκίνηση του κινητήρα του. Αν και η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται ήδη
από κάποια πολυτελή μοντέλα, η Hyundai είναι η πρώτη εταιρεία που θα εξοπλίσει με αυτήν ένα μοντέλο μαζικής παραγωγής. Αφού γίνει επιτυχώς η ταυτοποίηση του δακτυλικού αποτυπώματος του οδηγού στο εξωτερικό χερούλι της πόρτας, αλλά και στο κουμπί έναρξης της λειτουργίας του κινητήρα, το σύστημα θα ρυθμίζει αυτόματα το τιμόνι, την θερμοκρασία της καμπίνας, τους εξωτερικούς καθρέπτες και το κάθισμα στις προτιμώμενες από τον οδηγό θέσεις. Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ιδιαίτερα προηγμένο, αφού εκτός από την απλή χαρτογράφηση του αποτυπώματος, μπορεί να εντοπίζει και διαφορές στα επίπεδα ηλεκτρικών φορτίων σε όλη την επιφάνεια του δακτύλου. Έτσι, δεν θα μπορεί να παραβιαστεί το αυτοκίνητο με τη χρήση απλών αντιγράφων του δακτυλικού αποτυπώματος.


   Σύμφωνα με την Hyundai, το νέο αυτό σύστημα είναι πέντε φορές πιο αποτελεσματικό από τα σημερινά κλειδιά, με την πιθανότητα αυτό να μπερδέψει το αποτύπωμα του οδηγού με κάποιου άλλου ατόμου να είναι μία στις 50.000, ενώ αναμενόμενες αναβαθμίσεις του θα το καταστήσουν ακόμα πιο ασφαλές. Στο μέλλον η νοτιοκορεάτικη εταιρεία θα διαθέσει το συγκεκριμένο σύστημα και σε άλλα μοντέλα της, με το 2019 Santa Fe να διαθέτει προς το παρόν την αποκλειστικότητα προαιρετικού εξοπλισμού του σε συγκεκριμένες αγορές.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου