Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

H Ferrari αναδείχθηκε ως η μάρκα με την μεγαλύτερη επιχειρηματική αξία στον κόσμο


   Η Ferrari, εκτός των εξωτικών και πολυτελών μοντέλων που κατασκευάζει, διαθέτει έναν ιδιαίτερα μεγάλο κύκλο εργασιών στον οποίο συγκαταλέγονται οι πωλήσεις των διαφόρων αξεσουάρ που φέρουν το γνωστό σήμα της, έως τη λειτουργία θεματικών πάρκων και ξενοδοχείων
σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, καθώς φυσικά και η εμπλοκή της σε διάφορες κατηγορίες πρωταθλημάτων μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όλα αυτά δημιουργούν έναν ιδιαίτερα μεγάλο όγκο επιχειρηματικής δραστηριότητας, ο οποίος, μάλιστα, κατάφερε φέτος να αναδειχθεί ως ο μεγαλύτερος παγκοσμίως. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας Brand Finance Global 500 2019, τα οποία ανακοινώθηκαν στο φετινό Διεθνές Οικονομικό Forum του Davos, ο δείκτης BSI (Brand Strength Index) της Ferrari ανέβηκε κατά τρεις μονάδες μέσα στους τελευταίους δώδεκα μήνες, από το 91,5 στο 94,8 στην εκατονταβάθμια κλίμακα του συγκεκριμένου δείκτη. Πλέον η Ferrari μαζί με άλλες 14 μάρκες έχει λάβει την κορυφαία βαθμολογία ΑΑΑ+, ενώ οι αμέσως επόμενες αυτοκινητοβιομηχανίες των BMW και Porsche βαθμολογούνται με ΑΑΑ.

   Το 2018 η αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 27% στα 8,3 δις δολάρια, με τα περισσότερα από τα αυτοκίνητα που θα κατασκευάσει μέσα στο 2019 να έχουν ήδη πουληθεί πριν το περσινό καλοκαίρι. Μάλιστα, ο νέος γενικός διευθυντής της ιταλικής εταιρείας Louis Camilleri, ο οποίος διαδέχθηκε τον Sergio Marchionne μετά τον πρόσφατο θάνατο του τελευταίου, έχει ήδη ανακοινώσει τον ερχομό 15 νέων μοντέλων, πολλά από τα οποία θα είναι υβριδικά.

  




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου