Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019

To Wet Mode της Porsche βελτιώνει ακόμη περισσότερο την συμπεριφορά των μοντέλων της σε συνθήκες βροχής (+video)


   H νέα 2020 Porsche 911 εξοπλίζεται, εκτός των άλλων, και από ένα νέο σύστημα που έχει ως στόχο του να κάνει το αυτοκίνητο πιο άνετο, ελέγξιμο, ασφαλές και γρήγορο σε συνθήκες βροχής. Πιο συγκεκριμένα, το Wet Mode μπορεί να ανιχνεύει αυτόματα το βρεγμένο
οδόστρωμα και να μεταβάλλει ανάλογα την λειτουργία των συστημάτων ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας, προκειμένου να βελτιωθεί η οδηγική συμπεριφορά. Το Wet Mode καταφέρνει, επίσης, να προειδοποιεί τον οδηγό για τον κίνδυνο εμφάνισης του φαινομένου της υδρολίσθησης (aquaplaning), που δημιουργείται όταν η ποσότητα του νερού στο δρόμο είναι τέτοια που τα ελαστικά δεν καταφέρνουν να το αποκρίνουν από το σημείο επαφής τους με το δρόμο, με αποτέλεσμα να χάνεται η επαφή των ελαστικών με το οδόστρωμα. Το νέο αυτό σύστημα της Porsche μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο της υδρολίσθησης, μέσω ακουστικών αισθητήρων στους μπροστινούς θόλους των τροχών, βασιζόμενο στους ήχους από την ποσότητα σπρέι νερού που δημιουργείται.

   Επιπρόσθετα, σε συγκεκριμένες συνθήκες βροχής, το αυτοκίνητο ζητά από τον οδηγό να ενεργοποιήσει ο ίδιος το Wet Mode με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω από την κεντρική κονσόλα. Εκτός από τα συστήματα ελέγχου πρόσφυσης και ευστάθειας, το Wet Mode τροποποιεί και την λειτουργία των ενεργών αεροδυναμικών συστημάτων, όπως για παράδειγμα την κλίση της πίσω αεροτομής, προκειμένου να παρέχεται μεγαλύτερη πρόσφυση στον πίσω άξονα.
  




Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου