Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

H Rivian παρουσίασε το πρώτο ηλεκτρικό pickup μοντέλο στον κόσμο (+video)


   Η Rivian παρουσίασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο pickup μοντέλο στον κόσμο, το R1T Concept. Πρόκειται για ένα πρωτότυπο, τουλάχιστον προς το παρόν, “διπλοκάμπινο” μοντέλο με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, που αποδίδουν συνδυαστικά 197 ίππους, ενώ


ο κάθε ένας από αυτούς εξασφαλίζει έως και 3.500 Nm ροπής (συνολικά 14.000 Nm!). Η διάταξη αυτή δημιουργεί ένα σύστημα “έξυπνης” τετρακίνησης, που εξασφαλίζει την μέγιστη δυνατή πρόσφυση, είτε το R1T Concept κινείται με μεγάλες ταχύτητες σε δρόμο με στροφές, είτε κινείται σε κακοτράχηλες διαδρομές εκτός δρόμου. Όσον αφορά τις επιδόσεις, το πρωτότυπο αυτό ηλεκτρικό pickup μοντέλο επιταχύνει από στάση στα πρώτα 98 χ.α.ώ. σε 3 δευτ. και στα πρώτα 160 χ.α.ώ. σε 7 δευτ. Η ικανότητα ρυμούλκησής του φτάνει τους 5 τόνους. Η μπαταρία των 160 kWh προσφέρει αυτονομία 320 χλμ. με χρήση ταχυφορτιστή για μόλις 30’.


   Η Rivian προτίθεται να βγάλει στην αγορά το R1T, με την παραγωγή του να αναμένεται να ξεκινήσει το 2020 στο εργοστάσιό της στο Normal στο Illinois των ΗΠΑ.







Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου