Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Τρεις φοιτητές αμερικανικού πανεπιστημίου εξελίσσουν ένα νέο σύστημα αυτόματου εντοπισμού ζημιών στους δρόμους (+video)


      Όπως τα περισσότερα πράγματα στη ζωή, έτσι και οι δρόμοι παρουσιάζουν με τον καιρό αστοχίες στην επιφάνειά τους, με την συχνότητα εμφάνισής τους να σχετίζεται φυσικά κυρίως από τη συχνότητα χρήσης τους από οχήματα, αλλά και το είδος των οχημάτων αυτών. Οι
αστοχίες αυτές ξεκινούν συνήθως από μικρές ρωγμές, οι οποίες αν δεν συντηρηθούν άμεσα, μπορούν να εξελιχθούν σε μεγαλύτερες ρηγματώσεις, ακόμη και σε μεγάλες λακκούβες. Μάλιστα, όσο περνά ο χρόνος και δεν επιδιορθώνεται μια αρχική ζημιά στην επιφάνεια του δρόμου, τόσο μεγαλύτερο είναι το κόστος που θα απαιτηθεί τελικά για την αποκατάστασή της. Τρείς φοιτητές του Πανεπιστημίου Loyola Marymount University των ΗΠΑ προσπάθησαν να δημιουργήσουν ένα νέο σύστημα το οποίο να μπορεί να ανιχνεύει τέτοιου είδους αστοχίες και ζημιές στην επιφάνεια των δρόμων, με τη χρήση μίας κάμερας. Το σύστημα αυτό λειτουργεί με έναν νέο αλγόριθμο που ανέπτυξαν για το συγκεκριμένο λόγο οι τρεις αυτοί φοιτητές, χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα TensorFlow της Google.


   Η ανάπτυξη ενός τέτοιου συστήματος που θα μπορεί να χρησιμοποιεί τα στοιχεία από μία κάμερα η οποία θα καταγράφει την κατάσταση των δρόμων τοποθετημένη πάνω σε ένα αυτοκίνητο εντοπίζοντας και αξιολογώντας τυχόν ρηγματώσεις και λακκούβες, θα αποτελέσει σίγουρα ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για τους Δήμους, αλλά και τις κατασκευαστικές εταιρείες που είναι υπεύθυνες για την συντήρηση του οδικού δικτύου.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου