Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης σημείωσαν την μέγιστη τιμή τους το 2018


   Είναι γνωστό ότι όλες οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες ετοιμάζονται πυρετωδώς για το πέρασμα στην ηλεκτροκίνηση, σχεδιάζοντας, εξελίσσοντας και παρουσιάζοντας ολοένα και περισσότερα ηλεκτρικά μοντέλα. Παρόλο που οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα συνεχίσουν να
εξοπλίζουν νέα αυτοκίνητα για τουλάχιστον δύο δεκαετίες ακόμη, παρόλα αυτά ειδικοί του χώρου θεωρούν ότι το 2018 ήταν η χρονιά που οι πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης έπιασαν την μέγιστη τιμή τους. Σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα των Financial Times, οι ετήσιες πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες που λειτουργούν καταναλώνοντας “απολιθωμένα καύσιμα” σε παγκόσμιο επίπεδο, θα ξεκινήσουν να μειώνονται από φέτος. Η νέα αυτή πρόβλεψη έρχεται σε αντίθεση με προηγούμενη που είχε δημοσιευθεί τον Ιανουάριο του 2018, η οποία ήθελε τις πωλήσεις νέων αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης να συνεχίσουν να αυξάνονται μέχρι και το 2022, οπότε θα σημειωνόταν και η μέγιστη τιμή τους, για να ξεκινήσουν από το 2023 να μειώνονται έναντι των πωλήσεων ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

   Φαίνεται ότι η σημαντική πτώση που παρατηρήθηκε το 2018 στις παραδόσεις νέων αυτοκινήτων στις τρεις μεγαλύτερες αγορές σε όλο τον πλανήτη, δηλαδή αυτές της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Κίνας, θα παίξει σημαντικό ρόλο στις πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης, έναντι των αντίστοιχων ηλεκτρικών. Οι τελευταίες, μάλιστα, αναμένεται να παρουσιάσουν αύξηση κατά 1,9% μέσα στο τρέχον έτος.





Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου