Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Διαγωνισμός της Toyota παρουσιάζει 5 καινοτόμες λύσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα

Quix

   To ίδρυμα Toyota Mobility Foundation αποκάλυψε τους πέντε φιναλίστ του διαγωνισμού της Mobility Unlimited Challenge, ο οποίος έχει ως στόχο του να παρουσιαστούν πρωτότυπες ιδέες που να αφορούν την όσο το δυνατόν πιο εύκολη μετακίνηση των ατόμων με κινητικά

προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, η Toyota κάλεσε όλους τους ενδιαφερόμενους μηχανικούς και σχεδιαστές να δημιουργήσουν κατάλληλες συσκευές μετακίνησης που να “ενσωματώνονται άψογα στον τρόπο ζωής και στο περιβάλλον των χρηστών τους και ταυτόχρονα να είναι άνετα και ευκολόχρηστα, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ανεξαρτησία και αυξημένη συμμετοχή στις καθημερινές δραστηριότητες”.

Phoenix Ai Ultralight Wheelchair

   Ανάμεσα στις πέντε προτάσεις που ξεχώρισαν είναι το Evowalk της Evolution Devices, το οποίο η Toyota χαρακτηρίζει ως ένα “μη-παρεμβατικό μανίκι” που τυλίγει το πόδι του χρήστη του και χρησιμοποιεί αισθητήρες για να ανιχνεύει πότε ξεκινά αυτός να περπατάει. Όταν αντιληφθεί κάτι τέτοιο, το Evowalk διεγείρει τους μυς του ποδιού σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί το περπάτημα.

Evowalk
   Ο γνωστός από τις τετράτροχες δημιουργίες του ιταλικός σχεδιαστικός οίκος Italdesign πήρε και αυτός μέρος στο Mobility Unlimited Challenge της Toyota με το Moby. Πρόκειται για μία ηλεκτροκινούμενη τροχοφόρο πλατφόρμα ειδικά σχεδιασμένη, ώστε μέσα σε αυτήν να μπορεί να εισέλθει ένα αναπηρικό καρότσι, μετατρέποντάς το με αυτόν τον τρόπο σε αυτοκινούμενο. Οι συγκεκριμένες πλατφόρμες θα βρίσκονται σε διάφορα κεντρικά σημεία, προκειμένου να χρησιμοποιούνται από τους ενδιαφερόμενους, οι οποίοι θα μπορούν να τις ξεκλειδώνουν μέσω ειδικής εφαρμογής από το κινητό τους τηλέφωνο.

Moby
   Το Phoenix Ai Ultralight Wheelchair αποτελεί μία ακόμη πρόταση που ξεχώρισε, βασισμένη στο κλασσικό αναπηρικό καρότσι. Στην περίπτωση αυτή το καρότσι είναι κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, προκειμένου να είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, ενώ διαθέτει ένα σύστημα το οποίο συνεχώς μεταβάλει το κέντρο βάρους, προκειμένου να βοηθηθεί ο χρήστης του σε όποια ενέργεια ο ίδιος κάνει. Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία Phoenix Instict, αυτό έχει ως αποτέλεσμα την εξάλειψη άβολων και επίπονων δονήσεων.

Qolo
   Το Qolo εξελίχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Tsukuba στην Ιαπωνία, ως ένας εξωσκελετός πάνω σε τροχούς που επιτρέπει στους χρήστες του, είτε να κάθονται, είτε να βρίσκονται σε όρθια θέση, ενώ το Quix που παρουσίασε η IHMC & Myolyn αποτελεί έναν ηλεκτρικό εξωσκελετό ο οποίος εξασφαλίζει “γρήγορη, σταθερή και ευκίνητη κινητικότητα”.






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου