Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

To τιμόνι είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας

   Μία πρόσφατη έρευνα του CarRentals.com απέδειξε κάτι που λίγο – πολύ όλοι υποψιαζόμασταν (ή ήμασταν σχεδόν σίγουροι). Η συγκεκριμένη έρευνα χρησιμοποίησε ως δείγμα 1.000 οδηγούς στις ΗΠΑ, προκειμένου να αξιολογήσει την κατάσταση στην οποία βρίσκονται από άποψη

υγιεινής οι καμπίνες των αυτοκινήτων, όταν αυτά βέβαια, χρησιμοποιούνται σχεδόν καθημερινά. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το 32% των οδηγών σπάνια καθαρίζει το εσωτερικό των αυτοκινήτων τους, με συχνότητα, μάλιστα, ενός καθαρισμού ανά έτος. Σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο βιοτεχνολογίας (National Center for Biotechnology Information), το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο βρώμικα μέρη της Γης. Κάποιες επιφάνειες εντός της καμπίνας μπορούν να χαρακτηριστούν πιο βρώμικες, ακόμη και από τα καθίσματα των τουαλετών, με το τιμόνι συγκεκριμένα να είναι τέσσερις φορές πιο βρώμικο από αυτά.
   Τα δύο βακτήρια που συναντώνται πιο συχνά στο εσωτερικό των αυτοκινήτων είναι το Προπιονικό βακτήριο (Propionibacterium) που προκαλεί μολύνσεις και φλεγμονές, καθώς και το βακτήριο του Σταφυλόκοκκου (Staphylococcus bacteria) υπεύθυνο για πολλές ασθένειες, δερματικές λοιμώξεις και τροφικές δηλητηριάσεις. Εκτός αυτών των δύο βακτηρίων, στις καμπίνες των αυτοκινήτων μπορούν να “ζουν” έως και περίπου 700 διαφορετικά είδη βακτηρίων.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου