Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Νέο σύστημα ηλεκτρονικού ελέγχου της λειτουργίας των βαλβίδων υπόσχεται μείωση των εκπομπών και αύξηση της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης


   Μετά τη γερμανική start-up εταιρεία που εξελίσσει ένα νέο σύστημα για κινητήρες εσωτερικής καύσης που βασίζεται στη χρήση μικροκυμάτων για την ανάφλεξη στο θάλαμο καύσης, μία ακόμη
εταιρεία, η βρετανική Camcon Automotive, δημιούργησε ένα επίσης καινοτόμο σύστημα προκειμένου να αυξηθεί η αποδοτικότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές και την κατανάλωση των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου. Πρόκειται για πλήρως ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενες βαλβίδες που μπορούν να λειτουργούν η κάθε μία ξεχωριστά, χωρίς να συνδέονται μηχανικά με τον εκκεντροφόρο. Πρόκειται για το Intelligent Valve Technology (IVT), το οποίο εξασφαλίζει σημαντικά καλύτερο έλεγχο στο βύθισμα των βαλβίδων, τόσο ως προς το βαθμό βύθισης, όσο και στο χρόνο που αυτή θα εκτελείται.

   Θεωρητικά, η τεχνολογία IVT εξασφαλίζει ότι ο κινητήρας θα τροφοδοτείται με το ιδανικό μείγμα αέρα και καυσίμου κάθε στιγμή. Όταν, για παράδειγμα, θα απαιτείται το μέγιστο φορτίο, το σύστημα IVT θα εξασφαλίζει πιο πλούσιο μείγμα, ενώ όταν το όχημα θα κινείται με ήπιος ρυθμούς, το IVT θα ρυθμίζει το κατάλληλο μείγμα για την επίτευξη της μέγιστης δυνατής οικονομία καυσίμου. Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα είναι σε θέση να γνωρίζει την ακριβή θέση του εκκεντροφόρου ανά πάσα στιγμή διαθέτοντας έναν αισθητήρα περιστροφικής θέσης, και έτσι μπορεί να εξασφαλίζει το άνοιγμα και το κλείσιμο των βαλβίδων την κατάλληλη χρονική στιγμή, ανάλογα με τις οδηγικές απαιτήσεις.
   Σύμφωνα με την Camcon, το σύστημα IVT έχει ήδη περάσει χιλιάδες ώρες δοκιμών σε έναν κινητήρα Jaguar Ingenium, με τα αποτελέσματα να δείχνουν εκτός των άλλων και βελτίωση των επιπέδων εκπομπών CO2.

  


Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου