Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

Η Toyota θα συνεχίσει να εξελίσσει τους ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες της, αντί νέων υπερτροφοδοτούμενων



   Αντίθετα με την φιλοσοφία της χρήσης μικρών υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων που έχουν υιοθετήσει τα τελευταία χρόνια οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, προκειμένου να μειώσουν την κατανάλωση και τις εκπομπές CO2, η Toyota παραμένει πιστή στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, καθώς πιστεύει ότι η περαιτέρω εξέλιξή τους μπορεί να επιτύχει ανταγωνιστικές τιμές κατανάλωσης και εκπομπών. Μάλιστα, ο διευθυντής του προγράμματος εξέλιξης κινητήρων της Toyota Motor North America, κ. Ben Schlimme, δήλωσε πρόσφατα, ότι η τεχνολογία που έχει εισαχθεί στον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα των 2,5 λίτρων, με τον οποίο εξοπλίζεται το Camry του 2018, θα χρησιμοποιηθεί και στις επόμενες γενιές των υπόλοιπων κινητήρων της εταιρείας.
   Η νέα αυτή γενιά του τετρακύλινδρου κινητήρα των 2,5 λίτρων αποδίδει 206 ίππους και η κατανάλωσή του αγγίζει τα 6,9 λίτρα/100χλμ. εκτός πόλης. Παρόλο που η χωρητικότητα παρέμεινε ίδια, η κατανάλωσή του μειώθηκε, λόγω βελτιώσεων σε τέσσερις βασικούς παράγοντες. Στη μείωση των τριβών, στη βελτίωση της ροής των καυσαερίων, στη ψύξη καθώς και στο σύστημα εισαγωγής. Όλα αυτά βελτίωσαν την θερμική απόδοση του συγκεκριμένου κινητήρα κατά 40%.
   Σύμφωνα με τον κ. Schlimme, η Toyota σχεδιάζει να εισάγει την νέα αυτή τεχνολογία Dynamic Force των ατμοσφαιρικών κινητήρων της και σε άλλες κατηγορίες μοντέλων της, όπως σε αυτή των SUV.


Πηγή: autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου