Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Στην κυκλοφορία δόθηκε από 03/08 ολόκληρος ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ιόνιας Οδού



   Με την τελετή παράδοσης που έγινε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017 και στην συνέχεια την παραχώρηση στην κυκλοφορία και του τελευταίου τμήματος της Ιόνιας Οδού μήκους 14 χλμ. από Πέρδικα έως την Εγνατία Οδό, ολοκληρώθηκε η κατασκευή του νέου αυτοκινητόδρομου της Δυτικής Ελλάδος, η λειτουργία του οποίου πλέον συνδέει οδικά το Αντίρριο με τα Ιωάννινα. Πρόκειται για έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο συνολικού μήκους 195 χλμ. με δύο λωρίδες κυκλοφορίας και μία Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση. Για την κατασκευή του δημιουργήθηκαν 4 δίδυμες σήραγγες, 19 ανισόπεδοι κόμβοι και 24 γέφυρες. Χρησιμοποιώντας την Ιόνια Οδό και τηρώντας το όριο ταχύτητας των 130 χ.α.ώ. σε αυτήν, ένα αυτοκίνητο χρειάζεται 1,5 ώρες για να διανύσει το σύνολο του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου, ενώ ο χρόνος για να φτάσει κάποιος από την Αθήνα στα Ιωάννινα με το αυτοκίνητό του, χρησιμοποιώντας την Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, μειώνεται στις 3,5 ώρες.
   Αρχικά στην Ιόνια Οδό λειτουργούν δύο σταθμοί διοδίων, στην Κλόκοβα και στο Αγγελόκαστρο, ενώ από τα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν να λειτουργούν δύο ακόμη σταθμοί, στο Μενίδι και στο Τέροβο. Το τελικό κόστος χρήσης ολόκληρης της Ιόνιας Οδού θα ανέρχεται σε 13 ευρώ για τα επιβατικά Ι.Χ. αυτοκίνητα.
   Τα επίσημα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου της Ιόνιας Οδού έχουν προγραμματιστεί να γίνουν τον προσεχή Σεπτέμβριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.


Πηγή: news247.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου