Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Η Renault-Nissan πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως στο πρώτο εξάμηνο του 2017



   Η Renault-Nissan, μετά από μία εντυπωσιακή άνοδο της τάξης του 7% των πωλήσεών της σε όλο τον κόσμο μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2017, κατέκτησε την πρώτη θέση σε παγκόσμιες πωλήσεις, εκτοπίζοντας τον όμιλο VW στη δεύτερη και την Toyota στην τρίτη θέση. Η Renault-Nissan κατάφερε να σημειώσει 5,26 εκατ. πωλήσεις μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2017, χάρη στην πολύ καλή εμπορική πορεία της Nissan στην Ιαπωνία και της Renault στις αγορές της Ασίας και της Αφρικής.
   Με το σκάνδαλο των diesel μοντέλων της Volkswagen να βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, ο όμιλος VW σημείωσε το ίδιο χρονικό διάστημα 4,8 εκατ. πωλήσεις με 0,4% αύξηση σε αυτές. Οι εταιρείες Seat και Bentley ήταν αυτές που ξεχώρισαν στον γερμανικό όμιλο, σημειώνοντας αύξηση κατά 13,7% και 30,6% αντίστοιχα στις πωλήσεις τους, ενώ η Audi είδε τις πωλήσεις της να μειώνονται κατά 4,7%. Να σημειωθεί ότι στην Γερμανία οι πωλήσεις συνολικά του Group VW έπεσαν κατά 1,4%.
   Η Toyota κατέλαβε την τρίτη θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες αυτοκινητοβιομηχανίες πουλώντας 4,62 εκατ. οχήματα το πρώτο εξάμηνο του 2017, η Hyundai-Kia περιορίστηκε στην τέταρτη θέση με 2,2 εκατ. πωλήσεις και πτώση αυτών κατά 7,9%, λόγω κυρίως της μεγάλης πτώσης που σημείωσε στην κινεζική αγορά, ενώ ο όμιλος PSA (Peugeot, Citroen) βρέθηκε στην πέμπτη θέση με 1,36 εκατ. πωλήσεις και άνοδο αυτών κατά 2,4%.



Πηγή: motor1.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου