Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Η Portofino είναι το νέο "βασικό" GT μοντέλο της Ferrari




   Την California, το GT μοντέλο που παρουσίασε για πρώτη φορά η Ferrari το 2008 ως το πιο “προσιτό” μοντέλο της και το οποίο ανανεώθηκε το 2014 με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα ως California T, έρχεται πλέον να διαδεχθεί η Portofino, δανειζόμενη το όνομα μιας μικρής πόλης στην βορειοδυτική Ιταλία. Αν και εξοπλίζεται με τον ίδιο bi-turbo V8 κινητήρα χωρητικότητας 3,9 λίτρων της California T, η απόδοσή του έχει αυξηθεί στους 600 ίππους. Εκτός από την εντελώς νέα σχεδίαση του αμαξώματος, η Portofino διαθέτει ένα εντελώς νέο και ελαφρύτερο σασί, με μεγαλύτερη ακαμψία. Έτσι, για την επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. η Portofino χρειάζεται 3,5 δευτ., ενώ η τελική της ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χ.α.ώ.
   Εκτός από την πιο ελκυστική εξωτερική εμφάνιση και τον δυνατότερο κινητήρα, το νέο ανοικτό τετραθέσιο GT μοντέλο της Ferrari με σκληρή αναδιπλούμενη οροφή εξοπλίζεται και με το τρίτης γενιάς ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό, καθώς και με το ηλεκτρικό σύστημα υποβοήθησης του τιμονιού της εταιρείας.
   Στο εσωτερικό της Portofino έχει τοποθετηθεί η τελευταία και μεγαλύτερη οθόνη αφής διάστασης 10,2 ιντσών στην κεντρική κονσόλα, ενώ το τιμόνι διαθέτει νέο σχεδιασμό. Επίσης, η καμπίνα εξοπλίζεται με νέο αποδοτικότερο σύστημα κλιματισμού, μία ψηφιακή οθόνη συνοδηγού και καθίσματα με δυνατότητα ηλεκτρικής ρύθμισης 18 σημείων.
   Η επίσημη παρουσίαση της Ferrari Portofino έχει προγραμματιστεί για τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου