Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ειδική έκθεση για τα 50 χρόνια εμπλοκής του Gordon Murray στην αυτοκίνηση


   Φέτος, ο διάσημος μηχανικός και σχεδιαστής αυτοκινήτων κ. Gordon Murray, γιορτάζει τα 50 χρόνια από την πρώτη μέρα που ξεκίνησε να σχεδιάζει και να κατασκευάζει αγωνιστικά μοντέλα, αλλά και αυτοκίνητα δρόμου. Σε ειδική έκθεση που θα διοργανωθεί τον ερχόμενο Νοέμβριο στις νέες εγκαταστάσεις του κέντρου Gordon Murray Design στο Surrey της M. Βρετανίας, θα εκτεθούν περισσότερα από 40 μοντέλα που έχει σχεδιάσει ο ίδιος ο κ. Murray, στα οποία θα περιλαμβάνονται μονοθέσια της Formula 1 των ομάδων της Brabham και της McLaren, supercars της McLaren, ελαφριού τύπου πρωτότυπα μοντέλα, αυτοκίνητα δρόμου και ειδικά μοναδικά μοντέλα. Τις πρώτες ημέρες λειτουργίας της, η είσοδος στην συγκεκριμένη έκθεση θα γίνεται μόνο με πρόσκληση, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί κανείς να την επισκεφτεί δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα της εταιρείας.
   Φυσικά, περίοπτη θέση ανάμεσα σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα της έκθεσης θα έχει το McLaren F1, το οποίο πρωτοπαρουσιάστηκε το 1992 ως το πιο γρήγορο αυτοκίνητο παραγωγής με τελική ταχύτητα 386 χ.α.ώ., και επιτάχυνση 0-97 χ.α.ώ. σε 3,2 δευτ., εφοδιαζόμενο με έναν V12 BMW κινητήρα 6,1 λίτρων απόδοσης 627 ίππων. Το συγκεκριμένο ρεκόρ ταχύτητας κατάφερε να ξεπεράσει η Bugatti Veyron το 2005. Επίσης, θα εκτεθεί και το νέο όχημα μεταφοράς προσωπικού της Gordon Murray Design, το ΟΧ, το οποίο είναι σχεδιασμένο να παραδίδεται σε επίπεδη συσκευασία και να συναρμολογείται ιδιαίτερα εύκολα.

   Ο κ. Gordon Murray, μάλιστα, αναμένεται να ανακοινώσει την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της έκθεσης, ένα εντελώς νέο μοντέλο του.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου