Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

Η Daimler επενδύει σε εταιρεία που σχεδιάζει ιπτάμενα ταξί



   Η γερμανική εταιρεία Volocopter ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε το ποσό των 25 εκατ. ευρώ από επενδυτές της, ανάμεσα στους οποίους και η Daimler. Η τελευταία συμμετέχει σε μία κοινοπραξία, μέλος της οποίας είναι, μεταξύ άλλων, και ο Lukasz Gadowski, γνωστός για τη συμμετοχή του σε διάφορες εταιρείες νέων τεχνολογιών, όπως η Deivery Hero.
   H Volocopter δήλωσε ότι τον καιρό αυτό εξελίσσει ένα νέο πενταθέσιο αεροσκάφος τύπου VTOL που θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Σκοπός του συγκεκριμένου αεροσκάφους είναι να χρησιμοποιηθεί στην αγορά των ταξί, ενώ οι πρώτες αρχικές παρουσιάσεις του μοντέλου έχουν προγραμματιστεί να γίνουν το τελευταίο τέταρτο του 2017.
   Άλλες ανταγωνίστριες εταιρείες της Volocopter, φαίνονται να είναι οι γερμανικές start-up εταιρείες Lilium Jet και eVolo, καθώς και οι Terrafugia και Joby Aviation που εδρεύουν στις ΗΠΑ. Να σημειωθεί ότι η ευρωπαϊκή κατασκευάστρια εταιρεία επιβατικών αεροσκαφών Airbus εξελίσσει επίσης ένα μονοθέσιο ιπτάμενο αυτοκίνητο (https://autonewsposts.blogspot.gr/2017/03/italdesign-airbus.html) σε συνεργασία με την Italdesign.


Πηγή: europe.autonews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου