Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

ΠΡΟΣΟΧΗ! H συνήθεια να τοποθετείτε τα πόδια πάνω στο ταμπλό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρούς τραυματισμούς... (+ video)



   Το CBS News δημοσίευσε ένα βίντεο στο διαδικτυακό του κανάλι, προσπαθώντας να προειδοποιήσει τους επιβάτες που κάθονται στη θέση του συνοδηγού να μην ανεβάζουν τα πόδια τους στο ταμπλό, καθώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος σε περίπτωση ατυχήματος να τραυματιστούν σοβαρά. Στο συγκεκριμένο βίντεο γίνεται αναφορά σε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα που έγινε τον Αύγουστο του 2015 στις ΗΠΑ, όπου η κα. Audra Tatum τραυματίστηκε ιδιαίτερα σοβαρά στο πόδι της, αφού την στιγμή της σύγκρουσης είχε, όπως συνήθιζε, το πόδι της ανεβασμένο πάνω στο ταμπλό. Το ατύχημα προκλήθηκε, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η κα Tatum και οδηγούσε ο σύζυγός της, συγκρούστηκε με άλλο αυτοκίνητο, το οποίο μπήκε ξαφινκά στην πορεία του πρώτου. Παρόλο που η σύγκρουση δεν ήταν ιδιαίτερα σφοδρή, η κα Tatum έσπασε την μύτη της, όταν ο αερόσακος συνοδηγού ενεργοποιήθηκε και έριξε το πόδι της στο πρόσωπό της, ενώ υπέστη πολλαπλά κατάγματα σε όλο της το πόδι. Οι υπόλοιποι επιβαίνοντες απομακρύνθηκαν σώοι από το αυτοκίνητο.
   Η κα. Tatum μετά από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις και φυσιοθεραπείες κατάφερε να περπατήσει ξανά μετά από σχεδόν δύο μήνες από το ατύχημα, ενώ υποφέρει ακόμα και σήμερα από τον τότε τραυματισμό της. Η κα Tatum σταμάτησε να εργάζεται ως τραυματιοφορέας στα επείγοντα περιστατικά, καθώς δεν μπορούσε πλέον να σηκώσει ασθενείς και να στέκεται όρθια για παραπάνω από τέσσερις ώρες, πέραν των οποίων υποφέρει από έντονους πόνους.

   Όταν σχεδόν ακαριαία ενεργοποιούνται οι αερόσακοι μετά από μία σύγκρουση, η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσονται, προκειμένου να “αγκαλιάσουν” και να σταματήσουν το ανθρώπινο σώμα που εξακολουθεί να κινείται προς τα εμπρός, φτάνει τα 161 χ.α.ώ. έως και τα 354 χ.α.ώ. Εύκολα κανείς μπορεί να αντιληφθεί ότι οποιοδήποτε αντικείμενο βρεθεί στον χώρο που προβλέπεται για να αναπτυχθεί ο αερόσακος μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνο για τον επιβάτη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου