Παρασκευή 25 Αυγούστου 2017

To Baojun E100 των 4.500 ευρώ είναι το φθηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της GM



   H κινεζική κοινοπραξία SAIC-GM-Wuling, στην οποία συμμετέχει και η General Motors, παρουσίασε ένα μικρό ηλεκτρικό αυτοκίνητο το οποίο βασίζεται στο Smart ForTwo Electric Drive και προορίζεται μόνο για την αγορά της Κίνας. Πρόκειται για το Baojun E100, η τιμή του οποίου θα ξεκινά από τα 35.800 RMB που με την σημερινή ισοτιμία μεταφράζεται σε περίπου 4.500 ευρώ. Αυτό θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 40 ίππων και 110 Nm ροπής, με την τελική του ταχύτητα να φτάνει τα 100 χ.α.ώ. Αν και η χωρητικότητα των μπαταριών ιόντων λιθίου δεν έχει επίσημα ανακοινωθεί, αυτές απαιτούν 7,5 ώρες για να φορτιστούν πλήρως και προσφέρουν 155 χλμ. αυτονομίας.
   Το Baojun E100 διαθέτει ανεξάρτητη μπροστινή ανάρτηση και τύπου μονού βραχίονα πίσω ανάρτηση. Επίσης, διαθέτει σύστημα κατανομής πέδησης (EBD), σύστημα αντιμπλοκαρίσματος τροχών (ABS), ηλεκτρική υποβοήθηση τιμονιού, σύστημα προειδοποίησης πεζών, ηλεκτρονικό φρένο παρκαρίσματος, αισθητήρες παρκαρίσματος, καθώς και υποδοχές ISOFIX για παιδικά καθίσματα.
   Στο εσωτερικό  του διαθέτει δύο θέσεις επιβατών, ενώ η βασική του έκδοση εξοπλίζεται με σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη 7 ιντσών και Wi-Fi.


Πηγή: carscoops.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου