Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

H αποχώρηση του Ron Dennis από την McLaren μπορεί να φέρει στην κατοχή του 13 παλιά μονοθέσια της F1



   Η απόφαση του κ. Ron Dennis να αποχωρήσει από την McLaren θα συνοδευτεί από χρηματική αποζημίωση προς τον πρώτο της τάξης των 37,5 εκατ. στερλινών, μετά από συμφωνία στην οποία κατέληξε ο κ. Dennis με τους υπόλοιπους μετόχους της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στις 7 Ιουνίου. Στους όρους της συμφωνίας αυτής είναι η καταβολή του ποσού αυτού σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, ειδάλλως ο κ. Dennis θα μπορεί να κρατήσει 13 παλιά μονοθέσια της McLaren που συμμετείχαν σε αγώνες της Formula 1.
   Πρόκειται για ιδιαίτερης ιστορικής σημασίας μονοθέσια της εταιρείας από την εποχή που ο κ. Dennis συμμετείχε στην ομάδα της McLaren στην F1. Το πιο παλιό από αυτά είναι η MP4-1 του 1981, το πρώτο μονοθέσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα “δια χειρός” Ron Dennis. Στα υπόλοιπα 12 μονοθέσια συμπεριλαμβάνονται αυτό με το οποίο έτρεξε ο Niki Lauda το 1984, αυτό του Alain Prost το 1989, αυτό του Ayrton Senna την περίοδο 1990/1991, αυτό του Mika Ηakkinen την περίοδο 1989/1999 και αυτό με το οποίο έτρεξε ο Lewis Hammilton το 2008. Επίσης, συμπεριλαμβάνεται και το μονοθέσιο της McLaren MP4/8 με το οποίο ο Ayrton Senna πήρε την τελευταία του νίκη σε αγώνα της F1 στην Αυστραλία το 1993.
   Τα περισσότερα από τα 13 αυτά μονοθέσια της McLaren φυλάσσονται στο McLaren Technology Centre, ενώ είναι από τα λίγα μονοθέσια της F1 παλαιότερων εποχών που διασώζονται μέχρι σήμερα, μιας και οι περισσότερες ομάδες πωλούν ή πετούν τα παλιά τους σασί, όταν αυτά αντικαθίστανται από καινούργια.


Πηγή: autosport.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου