Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Και η Aston Martin εξελίσσει ένα crossover μοντέλο της που θα λανσαριστεί στις αρχές του 2019



   To πρώτο της crossover μοντέλο θα παρουσιάσει η Aston Martin στα τέλη του 2018, το οποίο θα διατεθεί προς πώληση από τις αρχές του 2019. Αυτό θα βασίζεται στο πρωτότυπο DBX που είχε παλαιότερα παρουσιάσει η εταιρεία, ενώ θα αποτελέσει το πρώτο της μοντέλο που θα μπορεί να διατεθεί και ως πλήρως ηλεκτρικό. Σύμφωνα με το Autobild (http://www.autobild.de/artikel/aston-martin-dbx-2019-vorschau-technik-8679347.html), τα πρώτα DBX μοντέλα παραγωγής θα διατεθούν στάνταρ με κινητήρες εσωτερικής καύσης, μέχρι να κάνει την εμφάνισή της αργότερα μία υβριδική και μία ηλεκτρική έκδοση. Οι διαθέσιμοι κινητήρες πιθανότατα να είναι πέντε, ανάμεσα στους οποίους ένας biturbo V8 4,0 λίτρων της AMG απόδοσης 503 ίππων, καθώς και ένας biturbo V12 5,2 λίτρων απόδοσης 600 ίππων.
   Μοναδικό στοιχείο του crossover της Aston Martin θα είναι η έλλειψη των κλασσικών εξωτερικών καθρεπτών, τους οποίους θα έχουν αντικαταστήσει κάμερες, κάτι που μέχρι σήμερα συναντάται μόνο σε πρωτότυπα μοντέλα. Επίσης, τα παράθυρά του θα αποτελούνται από ενισχυμένο κρύσταλλο που θα μπορεί να σκουραίνει αυτόματα, ενώ θα διαθέτει και κεραμικά δισκόφρενα.
   Η παραγωγή του πρώτου crossover της Aston Martin έχει προγραμματιστεί να γίνει στο νέο εργοστάσιο που ήδη κατασκευάζει η εταιρεία στο St Athan της Ουαλίας, το οποίο αποτελεί μέρος μιας νέας επένδυσης αυτής ύψους 200 εκατ. λιρών σε νέα προϊόντα και υποδομές.

Πηγή: motor1.com






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου