Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

H Porsche κατέχει πλέον το 15,5% των μετοχών της Rimac


      Μαζί σχεδόν με την επίσημη παρουσίαση του πρώτου πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου στην ιστορία της, του Taycan, η Porsche ανακοίνωσε ότι αγόρασε ένα νέο πακέτο μετοχών της κροατικής εταιρείας Rimac Automobili. Το νέο αυτό πακέτο αντιστοιχεί στο 5,5% του συνόλου
των μετοχών της τελευταίας, με την Porsche να κατέχει ήδη από τον Ιούνιο του 2019 το 10% της Rimac. Η τελευταία ιδρύθηκε το 2009 από τον Mate Rimac, και από τότε εξελίσσει και κατασκευάζει μέρη για ηλεκτρικά οχήματα, ενώ κατασκευάζει και τα δικά της πλήρως ηλεκτρικά hypercar μοντέλα με μπαταρίες. Το πιο πρόσφατο δημιούργημά της είναι το C_Two που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Διεθνή Έκθεση της Γενεύης το 2018. Αν και το κροατικό αυτό hypercar βρίσκεται ακόμη υπό εξέλιξη, στην τελική του μορφή θα αποδίδει συνδυαστικά 2.000 ίππους από τους τέσσερις ηλεκτροκινητήρες του.

   Η έδρα στης Rimac Automobili βρίσκεται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, όπου απασχολούνται 500 άτομα σε διάφορους τομείς, όπως στην τεχνολογία μπαταριών, στην εξέλιξη ηλεκτροκινητήρων, καθώς και στην τεχνολογία ψηφιακής αλληλεπίδρασης μηχανών και ανθρώπων.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου