Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019

Η Ferrari "θα παλέψει" για να κρατήσει τον V12 κινητήρα της σε νέα μοντέλα


   Οι αυτοκινητοβιομηχανίες εκείνες που παραδοσιακά ειδικεύονται στην παραγωγή  supercar μοντέλων, μεταξύ αυτών και η Ferrari, γνωρίζουν πολύ καλά ότι αργά ή γρήγορα θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τους πολυκύλινδρους κινητήρες τους, με πρώτον από όλους τον V12. Και αυτό

γιατί είναι πολύ δύσκολο να περιοριστούν οι εκπομπές τους, καθώς και τα επίπεδα θορύβου τους, μιας και η Ε.Ε. προωθεί νέους περιορισμούς που θα αφορούν τα επίπεδα ηχορύπανσης που θα προκαλούν όλα τα νέα μοντέλα που θα πωλούνται στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Top Gear, o υπεύθυνος τεχνολογίας της Ferrari κ. Michael Leiters δήλωσε ότι αν και τα νέα μέτρα σχετικά με τους ρύπους και την ηχορύπανση καθιστούν ουσιαστικά την συνέχιση του V12 κινητήρα της ανέφικτη, η εταιρεία… θα παλέψει για αυτόν, προκειμένου να μην εγκαταλείψει έναν κινητήρα που, μεταξύ άλλων και ο ήχος του, έχει συνδεθεί άρρηκτα με μερικά από τα πιο σημαντικά μοντέλα στην ιστορία της. Παράλληλα, βέβαια, η Ferrari εξοπλίζει νέα μοντέλα της με μικρότερους twin turbo V8 κινητήρες.

   Σύμφωνα με τον κ. Leiters η ιταλική εταιρεία καλείται να δημιουργεί μοντέλα, τα οποία, όχι μόνο θα πρέπει να τηρούν τις προδιαγραφές για τα πρότυπα Euro που ισχύουν στην Ευρώπη, αλλά και τις όποιες αντίστοιχες προδιαγραφές ορίζουν οι ΗΠΑ και η Κίνα για τις εγχώριες αγορές τους. Αν και ο ίδιος θεωρεί ότι η Ferrari διαθέτει την τεχνογνωσία να κατασκευάσει έναν V12 κινητήρα οι εκπομπές του οποίου να είναι σύμφωνες με τα σύγχρονα πρότυπα εκπομπών, δεν παρέλειψε να πει ότι θεωρεί πρόκληση τα νέα μέτρα περιορισμού της ηχορύπανσης.

  
  



Πηγή: Top Gear

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου