Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

H Hyundai σχεδίασε έναν νέο αερόσακο για το χώρο της κεντρικής κονσόλας


   Έναν νέο τύπο αερόσακου σχεδίασε και κατασκεύασε για πρώτη φορά η Hyundai. Πρόκειται για τον αερόσακο κεντρικής κονσόλας, ο οποίος έχει ως στόχο να μειώσει σε σημαντικό βαθμό τους τραυματισμούς που συμβαίνουν σε ένα ατύχημα, όταν τα σώματα του οδηγού και του
συνοδηγού κτυπούν μεταξύ τους. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του Συνδέσμου Ευρωπαίων Κατασκευαστών Οχημάτων, το ποσοστό των δευτερευόντων τραυματισμών που οφείλονται σε κτυπήματα των επιβατών με εσωτερικές επιφάνειες της καμπίνας, αλλά και μεταξύ τους, φτάνει το 45%. Ο αερόσακος κεντρικής κονσόλας αναπτύσσεται σε περίπτωση σύγκρουσης στο χώρο μεταξύ οδηγού – συνοδηγού, αποκλείοντας κατά 80% την περίπτωση τα σώματά τους να κτυπήσουν μεταξύ τους και να προκληθούν τραυματισμοί, λόγω του συγκεκριμένου φαινομένου.

  Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία έχει εξελίξει νέες πατενταρισμένες τεχνολογίες, προκειμένου να μειώσει τον μέγεθος και το βάρος των αερόσακων, ενώ ταυτόχρονα έχει βελτιώσει και την αξιοπιστία τους. Μάλιστα, εξοπλίζει με ένα ειδικό υλικό την εσωτερική επιφάνειά τους, αυξάνοντας τα επίπεδα ενίσχυσής τους.
  





Πηγή: Hyundai

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου