Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Παρουσιάστηκε το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της VW

      To πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο παρουσίασε η Volkswagen στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης. Οι προσδοκίες της γερμανικής εταιρείας είναι ιδιαίτερα μεγάλες για το συγκεκριμένο ηλεκτρικό hatcback πεντάθυρο μικρομεσαίο, που θεωρεί ότι με αυτό ξεκινά
μία νέα σημαντική εποχή για την ίδια, με στόχο την “περιβαλλοντικά φιλική κινητικότητα”, όπως είχε συμβεί το 1938 με την εμφάνιση του θρυλικού σκαραβαίου της. Το I.D. 3 αποτελεί το πρώτο μίας μεγάλης οικογένειας πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων που θα το διαδεχθούν στο άμεσο μέλλον, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB και με μία πλήρη φόρτιση μπορεί να προσφέρει αυτονομία έως και 550 χλμ., αναλόγως την χωρητικότητα της μπαταρίας με την οποία θα εξοπλίζεται. Μάλιστα, το I.D. 3 θα είναι πισωκίνητο, μιας και ο ηλεκτροκινητήρας που το κινεί βρίσκεται τοποθετημένος στον πίσω άξονα. Το ελάχιστο βάρος ξεκινά από τα 1.719 κιλά, ενώ ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί στον σχεδιασμό του αμαξώματος το οποίο διαθέτει πολύ μικρό συντελεστή αεροδυναμικών αντιστάσεων στο 0,267.


   Το VW I.D.3 θα μπορεί να εξοπλιστεί με τρεις διαφορετικές μπαταρίες. Η μικρότερη θα έχει χωρητικότητα 45 kWh εξασφαλίζοντας αυτονομία 330 χλμ., η μεσαία θα έχει χωρητικότητα 58 kWh και αυτονομία 420 χλμ., ενώ η μεγαλύτερη των 77 kWh θα διαθέτει αυτονομία 550 χλμ. Αν και η Volkswagen δεν έχει ακόμη δημοσιεύσει στοιχεία σχετικά με την ικανότητα επιτάχυνσης του I.D. 3, η τελική του ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 160 χ.α.ώ.

   Η βασική έκδοση του πρώτου πλήρως ηλεκτροκίνητου μοντέλου στην ιστορία της Volkswagen θα ξεκινά κάτω από τα 30.000 ευρώ στην Γερμανία.


      




Πηγή: Volkswagen

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου