Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Πάνω στην νέα εκδοχή της TGNA πλατφόρμας της Toyota είναι πιθανόν να κατασκευαστεί και το επόμενο Yaris


   Η Toyota χρησιμοποιεί την σημερινή GA-C εκδοχή της παγκόσμιας πλατφόρμας της TGNA για την κατασκευή πολλών μοντέλων της παγκοσμίως, κυρίως μικρομεσαίων, όπως τα C-HR και Corolla. Μία νέα παραλλαγή της TGNA, με την κωδική ονομασία GA-B θα χρησιμοποιηθεί
για τα επερχόμενα νέα supermini μοντέλα της, συμπεριλαμβανομένου πιθανότατα και του νέου Yaris. Αυτή μπορεί να υποστηρίξει διάφορα μεγέθη μεταξονίων και μετατροχίων, δίνοντας στους σχεδιαστές τη δυνατότητα να δημιουργήσουν μοντέλα με πολύ διαφορετικά εξωτερικά χαρακτηριστικά, τα οποία όμως θα μοιράζονται το ίδιο πάτωμα και τα ίδια μηχανικά μέρη. Η GA-B εκδοχή της πλατφόρμας TGNA χρησιμοποιεί γόνατα McPherson στους εμπρός τροχούς, ενώ στον πίσω άξονα μπορεί να τοποθετηθεί, είτε ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων, είτε ημιάκαμπτος άξονας, ανάλογα με το τί θα κριθεί απαραίτητο για κάθε μοντέλο.

   Η Toyota ισχυρίζεται ότι η νέα της πλατφόρμα θα αυξάνει τα επίπεδα οδηγικής απόλαυσης, λόγω της θέσης του τιμονιού, όσο και της θέσης οδήγησης που βρίσκεται κοντά στο κέντρο του σασί. Επίσης, οι τροχοί βρίσκονται τοποθετημένοι σε όσο το δυνατόν πιο ακριανές θέσεις του σασί, γεγονός που αυξάνει τους χώρους της καμπίνας.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου