Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

Μέχρι τις 26/09 η Audi θα πρέπει να έχει αφαιρέσει το παράνομο λογισμικό από όλα τα diesel αυτοκίνητά της


   Σε λίγες ημέρες, συγκεκριμένα την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019, εκπνέει η διορία που ο γερμανικός οργανισμός KBA έχει επιβάλλει στην Audi, προκειμένου η τελευταία να έχει ολοκληρώσει την απεγκατάσταση του παράνομου λογισμικού ελέγχου εκπομπών από
όλα τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά της. Πιο συγκεκριμένα, σε περίπτωση που η Audi δεν έχει έχει καταφέρει να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε όλα τα αυτοκίνητά της που είχαν “εμπλακεί” στο γνωστό σκάνδαλο του dieselgate να διαθέτουν πλέον νόμιμο λογισμικό, η γερμανική εταιρεία θα αντιμετωπίσει ανάλογα πρόστιμα. Προκειμένου η Audi να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις του οργανισμού KBA, θα πρέπει να αντικαταστήσει το παράνομο λογισμικό από χιλιάδες diesel αυτοκίνητά της που διαθέτουν V6 και V8 πετρελαιοκινητήρες, ειδάλλως θα αναγκαστεί να πληρώσει πρόστιμο περί τα 25.000 ευρώ για κάθε αυτοκίνητο που θα φέρει το παράνομο λογισμικό πέραν της 26ης Σεπτεμβρίου.

   Σύμφωνα με την Audi, από τα 127.000 αυτά αυτοκίνητα, τα 77.600 εξ αυτών κυκλοφορούν στην Γερμανία, έχει απομείνει ένα μόλις 8% που διαθέτει το παράνομο αυτό λογισμικό, τα οποία πιστεύει ότι θα έχουν επιδιορθωθεί όλα μέχρι την λήξη της προθεσμίας του ΚΒΑ.

  




Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου