Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019

Περιβαλλοντικές οργανώσεις διαμαρτύρονται για τα SUV μοντέλα στην φετινή Διεθνή Έκθεση της Φρανκφούρτης

H διαμαρτυρία της Greenpeace έξω από την Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης

      Η φετινή Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης φαίνεται ότι τράβηξε το ενδιαφέρον και σε περιβαντολλογικές οργανώσεις, ανάμεσα στις οποίες και η Greenpeace, χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη διοργάνωση ως βήμα για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα SUV και
crossover μοντέλα που εξοπλίζονται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η εναντίωση απέναντι σε αυτά τα μοντέλα βασίζεται στο γεγονός ότι απαιτούν μεγαλύτερα ποσά καυσίμων για την κίνησή τους λόγω του  αυξημένου βάρους τους και των αεροδυναμικών αντιστάσεων εξαιτίας του μεγέθους τους, ενώ παράλληλα εκπέμπουν στην ατμόσφαιρα και μεγαλύτερα ποσά ρύπων. Αντί των SUV και crossover που οι αυτοκινητοβιομηχανίες προμοτάρουν σε μεγάλο βαθμό τα τελευταία χρόνια, οι περιβαντολλογικές οργανώσεις επιθυμούν την προώθηση μικρών ηλεκτρικών μοντέλων.
   Στην επίσημη ιστοσελίδα της, η Greenpeace αναφέρει σχετικά, ότι οι εταιρείες κατασκευής αυτοκινήτων είναι υπεύθυνες για το 9% των ποσοτήτων αερίων του θερμοκηπίου που εκλύθηκαν στην ατμόσφαιρα το 2018. Σύμφωνα με την ίδια μάλιστα, το αποτύπωμα άνθρακα στον πλανήτη που προκάλεσε πέρσι η Volkswagen από μόνη της, ξεπέρασε το αντίστοιχο που προκάλεσε ολόκληρη η Αυστραλία.



      



Πηγή: Motor1 & Greenpeace

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου