Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

H Porsche παρουσίασε την Taycan σε δύο εκδόσεις Turbo και Turbo S


   Παρουσιάστηκε τελικά και επίσημα το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στην ιστορία της Porsche, σε δύο εκδόσεις ιπποδυνάμεων. H βασική έκδοση είναι η Turbo με μέγιστη απόδοση 626 ίππων, ενώ η πιο ισχυρή ονομάζεται Turbo S και αποδίδει έως και 751 ίππους. Και στις
δύο αυτές εκδόσεις η Taycan κινείται από δύο ηλεκτροκινητήρες που σε νορμάλ συνθήκες οδήγησης αποδίδουν 617 ίππους και 1.049 Nm ροπής, ενώ η κίνηση θα μπορεί να μεταδοθεί και στους τέσσερις τροχούς. Ως προς τις επιδόσεις, η Taycan Turbo επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 3,2 δευτ., ενώ η Taycan Turbo S επιταχύνει από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε 2,8 δευτ. Η τελική ταχύτητα και των δύο εκδόσεων φτάνει τα 259 χ.α.ώ.

   Η χωρητικότητας 93 kWh μπαταρία ιόντων λιθίου με την οποία εξοπλίζεται η Porsche Taycan εξασφαλίζει αυτονομία στο σπορ ηλεκτρικό μοντέλο που φτάνει τα 450 χλμ. μετρημένη με το νέο πρότυπο WLTP. Η μπαταρία είναι κατανεμημένη στο πάτωμα της Taycan, με αποτέλεσμα να έχει επιτευχθεί χαμηλότερο κέντρο βάρους για αυτήν, σε σχέση με την 911.



  
 
Πηγή: Porsche

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου