Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2019

Ξαναφουντώνουν οι φήμες για πιθανή εμφάνιση ενός νέου σπορ μοντέλου με wankel κινητήρα από την Mazda

   Μία πρόσφατη δημοσίευση του Motor Magazine, έρχεται να φουντώσει ξανά τα υποθετικά σενάρια που θέλουν την Mazda να ετοιμάζει ένα νέο σπορ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο ιαπωνικό μέσο, η Mazda κατέθεσε πρόσφατα αίτηση
κατοχύρωσης πνευματικών δικαιωμάτων για ένα νέο μπροστινό τμήμα πλαισίου που σχεδίασε, με την ονομασία “Vehicle Shock Absorbing Structure”. Όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσεις από το σχετικό σχέδιο που κατατέθηκε, η συγκεκριμένη διάταξη μπορεί να φιλοξενήσει ανάρτηση με διπλά ψαλίδια εμπρός, ενώ ο κινητήρας φαίνεται να τοποθετήσει σε κεντρική θέση στο αμάξωμα, πίσω από τον μπροστινό άξονα. Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το πλαίσιο αυτό είναι αλουμίνιο και σύνθετο πλαστικό με ενίσχυση από ίνες άνθρακα, κάτι που εξασφαλίζει και μειωμένο βάρος.

   Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή μέσα από την ιαπωνική εταιρεία που επικαλείται το Motor Magazine, ένα νέο RX-9 δεν θα μοιράζεται την ίδια πλατφόρμα με άλλα μοντέλα της Mazda, αλλά θα διαθέτει ένα ειδικά σχεδιασμένο σασί για αυτό και μόνο το μοντέλο.





Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου