Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

Σύστημα απεικόνισης επαυξημένης πραγματικότητας εξελίσσει η Jaguar Land Rover


   Η Jaguar Land Rover ανακοίνωσε ότι εξελίσσει ένα ακόμη πρωτοπόρο σύστημα τεχνολογίας, το οποίο θα μπορεί να απεικονίζει στο παρμπρίζ τρισδιάστατες πληροφορίες και εικονίδια για την καλύτερη δυνατή ενημέρωση του οδηγού. Η νέα αυτή τεχνολογία θα υιοθετηθεί στα επόμενης
γενιάς συστήματα ψυχαγωγίας των μοντέλων της βρετανικής εταιρείας και βασίζεται στην επαυξημένη πραγματικότητα (augmented reality), με βάση την οποία ο οδηγός θα βλέπει να απεικονίζονται με οπτικό βάθος στον δρόμο μπροστά του τις όποιες πληροφορίες ή προειδοποιήσεις είναι αναγκαίες. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που το σύστημα διατήρησης λωρίδας αντιληφθεί ότι το όχημα πρόκειται ακούσια να αλλάξει λωρίδα, τότε η τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας θα δείχνει στον οδηγό κατάλληλη προβολή πάνω στις διαχωριστικές λωρίδες του δρόμου προειδοποιώντας τον να διορθώσει την πορεία του οχήματος.

   Για την εξέλιξη της νέας αυτής τεχνολογίας τρισδιάστατης απεικόνισης, η Jaguar Land Rover έλαβε υπόψιν της συγκεκριμένη έρευνα που έγινε στην Γερμανία, σύμφωνα με την οποία τα συστήματα απεικόνισης πληροφοριών και προειδοποιήσεων στο παρμπρίζ μπορούν να βελτιώσουν τον χρόνο απόκρισης των οδηγών σε επικίνδυνες καταστάσεις, καθώς και την ικανότητά τους να αντιλαμβάνονται εμπόδια με μεγαλύτερες αποστάσεις. Η χρήση της συγκεκριμένης τεχνολογίας θα χρησιμοποιηθεί και για την ψυχαγωγία των επιβατών.

   





Πηγή:  Jaguar Land Rover

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου