Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2019

H VW εξετάζει ήδη να λανσάρει μία υψηλών επιδόσεων R έκδοση του ID 3


   Δεν πρόλαβε καλά καλά να παρουσιάσει το πρώτο της πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο, το ID 3, και ήδη η Volkswagen σχεδιάζει ήδη την δημιουργία μία υψηλών επιδόσεων έκδοση αυτού. Η συγκεκριμένη θα διαθέτει πιο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες και δυνατότητα κίνησης και στους τέσσερις
τροχούς. Η γερμανική εταιρεία δεν έχει καταλήξει ακόμη για το αν θα χρησιμοποιήσει την ονομασία R για την καυτή έκδοση του ηλεκτρικού της μικρομεσαίου μοντέλου, καθώς αυτή είναι συνυφασμένη μέχρι σήμερα με εκδόσεις μοντέλων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης και σταδιακά πλέον με υβριδικά μοντέλα. Το σίγουρο είναι όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα που θα παρουσιάσει εφ’ εξής θα διαθέτουν μία έκδοση υψηλών επιδόσεων.

   Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Έρευνας και Εξέλιξης της Volkswagen κ. Frank Welsch, η βασική έκδοση του ID 3 αποτελεί από μόνη της μία πολύ καλή βάση για εξέλιξη ως προς την ιπποδύναμη και τις επιδόσεις, αφού η τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης, που προσφέρει την μέγιστη ροπή συνεχώς και σταθερά από το πρώτο πάτημα του γκαζιού, το καθιστά τόσο γρήγορο σε επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 60 χ.α.ώ., όσο το Golf GTI. Βέβαια, ο ίδιος δεν προβλέπει το γρήγορο ID 3 να είναι έτοιμο σε λιγότερο από πέντε χρόνια.





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου