Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019

Η VW αναβάλει την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στην Τουρκία λόγω της εισβολής στην Συρία


   “Δεύτερες σκέψεις” φαίνεται να έχει η Volkswagen σχετικά με την κατασκευή ενός νέου εργοστάσιου της στην Τουρκία, λόγω της πρόσφατης στρατιωτικής εισβολής της τελευταίας στην Συρία. Σύμφωνα με το Automotive News, ο γερμανικός όμιλος είχε επιλέξει πρόσφατα
την Τουρκία ως τη χώρα όπου θα κατασκευαστούν οι νέες γενιές των Volkswagen Passat και Skoda Superb, έναντι της Βουλγαρίας, μία επένδυση που συνολικά θα έφτανε περί τα 1 δις ευρώ. Πριν λίγες ημέρες, όμως, η Volkswagen ανακοίνωσε ότι ουσιαστικά αναβάλει την συγκεκριμένη απόφασή της εξαιτίας της διεθνούς κατακραυγής που αντιμετωπίζει η Τουρκική κυβέρνηση για τις στρατιωτικές επιθέσεις στην γειτονική της χώρα. Μάλιστα, η εταιρεία εφεξής “θα παρακολουθεί προσεκτικά την νέα αυτή κατάσταση και θα λαμβάνει υπόψιν της τις όποιες εξελίξεις”. Το συγκεκριμένο θέμα θα συζητηθεί στην προσεχή συνάντηση του εποπτικού συμβουλίου του ομίλου στα μέσα Νοεμβρίου.

   Το εν λόγω εργοστάσιο είχε σχεδιαστεί να κατασκευαστεί περίπου 40 χλμ. Βορειοανατολικά της πόλης Izmir, ενώ η λειτουργία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει το 2022 με ετήσια παραγωγή τα 300.000 αυτοκίνητα. Σε αυτό θα απασχολούνταν 4.000 εργαζόμενοι.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου