Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2019

H Porsche συνεργάζεται με την Boeing για την κατασκευή ενός πολυτελούς ιπτάμενου αυτοκινήτου


      H Boeing ανακοίνωσε ότι ξεκινά μία νέα συνεργασία με την Porsche, η οποία θα έχει ως κύριο αντικείμενό της τον σχεδιασμό και την εξέλιξη ενός “πολυτελούς ιδιωτικού οχήματος ιπτάμενης μετακίνησης σε αστικό περιβάλλον”. Οι δύο εταιρείες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους
προκειμένου “να εξερευνήσουν τον τομέα που αφορά την πολυτελή πτητική αστική μετακίνηση και την επέκταση των αστικών μετακινήσεων στο εναέριο τμήμα των πόλεων”. H Porsche θα παίξει σημαντικό ρόλο στην νέα αυτή συνεργασία με τα τμήματά της Porsche Engineering Services GmbH και Studio F.A. Porsche, τα οποία θα συνεργαστούν άμεσα με μηχανικούς της Boeing.

   Μάλιστα, οι δύο εταιρείες εργάζονται ήδη πάνω σε ένα πρωτότυπο μοντέλο “ιπτάμενου αυτοκινήτου”, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό και θα μπορεί να απογειώνεται και να προσγειώνεται κάθετα. Οι πρώτες ψηφιακά επεξεργασμένες φωτογραφίες αυτού που δημοσιεύθηκαν, δείχνουν ένα ιδιαίτερα κομψό μικρό αεροσκάφος με κοντά πτερύγια τα οποία διαθέτουν μεγάλα άκρα, ενώ ξεχωρίζει η ιδιαίτερα λεία άτρακτός του, καθώς και οι δύο εξαγωγές στο πίσω τμήμα του που μοιάζουν με απολήξεις εξατμίσεων αυτοκινήτου.


      






Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου