Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2019

Ποια μοντέλα της Mercedes δεν θα γίνουν… AMG


   Τα τελευταία χρόνια, όλα τα υψηλών επιδόσεων μοντέλα της Mercedes-Benz που φέρουν την ονομασία AMG, προέρχονται από την ομόνυμη θυγατρική και ανεξάρτητη πλέον εταιρεία υπεύθυνη για την εξέλιξη αυτών. Καθώς αυξάνεται η διαθέσιμη γκάμα της Mercedes-Benz,

αναλόγως αυξάνονται και τα μοντέλα της Mercedes-AMG, με σχεδόν όλα τα σημερινά, πλην δύο, διαθέσιμα μοντέλα να διαθέτουν μία AMG έκδοση. Οι εξαιρέσεις είναι η B-Class και η πλήρως ηλεκτρική EQC. Η μεν πρώτη δεν θα λάβει υψηλών επιδόσεων έκδοση, επειδή απευθύνεται κυρίως σε οικογένειες και η μεταφορά παιδιών δεν συνάδει συνήθως με την ταχύτητα, αλλά κυρίως με την ασφάλεια και την άνεση. Από την άλλη πλευρά, ο ερχομός της EQC αποτελεί ένα εντελώς νέο κεφάλαιο για την γερμανική εταιρεία, η οποία προφανώς δεν έχει αποφασίσει αν θα δημιουργήσει καυτές εκδόσεις για τα ηλεκτρικά της μοντέλα, και αν ναι, αν θα χρησιμοποιήσει την ίδια ονομασία με αυτές των υπόλοιπων μοντέλων της με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Άλλωστε η EQC διαθέτει από την βασική της έκδοση 402 ίππους και επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε λιγότερο από 5 δευτ.

   Πάντως, τόσο η B-Class, όσο και η EQC θα μπορούν να αποκτήσουν πιο δυναμική εμφάνιση με τα εξοπλιστικά πακέτα AMG line που θα είναι διαθέσιμα και για αυτές.
       




Πηγή: Motor Trend

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου