Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

PSA και FCA μιλούν επίσημα για συγχώνευση ή εξαγορά


   Μετά το ναυάγιο των συνομιλιών του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles με την Renault, φαίνεται ότι o ιταλικός όμιλος… επιμένει γαλλικά, μιας και βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες για μία πιθανή εξαγορά ή συγχώνευση με τον όμιλο PSA. Οι FCA και PSA έδωσαν στην δημοσιότητα
σχετικές ξεχωριστές ανακοινώσεις, μία από τον καθένα, στις οποίες και οι δύο δηλώνουν ότι έχουν ξεκινήσει μεταξύ τους συναντήσεις, οι οποίες στοχεύουν στην δημιουργία ενός νέου ομίλου που θα είναι ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας. Αν και δεν έχουν δοθεί περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τις συνομιλίες αυτές, σύμφωνα με την The Wall Street Journal, ένα από τα σενάρια που έχει τεθεί υπό συζήτηση περιλαμβάνει μία συγχώνευση των μετοχών από κοινού.

   Επίσης, είναι πολύ πιθανό ο νυν γενικός διευθυντής της Peugeot κ. Carlos Tavares να αποτελέσει τον διευθύνοντα σύμβουλο του νέου επιχειρηματικού σχήματος που θα δημιουργηθεί, ενώ ο νυν πρόεδρος του ομίλου FCA να αποτελέσει επίσης πρόεδρο του τελευταίου.

      







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου