Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019

To νέο hypercar του Gordon Murray αναμένεται να λάβει μέρος στον 24ωρο αγώνα του Le Mans


   O Gordon Murray, o δημιουργός την θρυλικής McLaren F1, ετοιμάζει ήδη ένα νέο hypercar, το T.50, το οποίο ο ίδιος προορίζει για να διαγωνιστεί στην νέα “Hypercar” κατηγορία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Αντοχής. Σύμφωνα με το Motor Sport Magazine, o Βρετανός σχεδιαστής

βρίσκεται ήδη σε συνομιλίες με την ACO, τον διοργανωτή του διάσημου 24ωρου αγώνα του Le Mans, προκειμένου να μπορέσει το νέο του hypercar να λάβει μέρος σε αυτόν. Το Τ.50 θα κατασκευαστεί σε 100 αντίτυπα, γεγονός που πληροί την αντίστοιχη προϋπόθεση που χρειάζεται για να λάβει την σχετική αγωνιστική πιστοποίηση, όμως θα χρειαστεί να αφαιρεθεί ο ηλεκτρονικά ελεγχόμενος ανεμιστήρας που θα διαθέτει στο πάτωμά του το αυτοκίνητο παραγωγής, το οποίο απομακρύνει τον αέρα μεταξύ αμαξώματος και δρόμου προκειμένου να “κάθεται” καλύτερα το μοντέλο στο δρόμο. Το συγκεκριμένο σύστημα είχε εφαρμόσει ο Gordon Murray στο μονοθέσιο της F1 1978 Brabham BT46, το οποίο είχε χαρακτηριστεί ιδιαίτερα πρωτοπόρο για την εποχή εκείνη, με αποτέλεσμα η FIA να το απαγορεύσει άμεσα.

   Με την παραγωγή του Τ.50 να ξεκινά το 2022, είναι απίθανο αυτό να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της σεζόν 2020/2021, κάτι που μπορεί να συμβεί δύο χρόνια μετά. Η τιμή του συγκεκριμένου hypercar θα ξεκινά από τα 2,3 εκατ. ευρώ και θα κινείται από έναν V12 ατμοσφαιρικό κινητήρα 3,9 λίτρων απόδοσης 650 ίππων και 450 Nm ροπής, ο οποίος θα φτάνει τις 12.100 σ.α.λ.
  





Πηγή: Motor Sport Magazine

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου