Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Πέντε Tesla και ένα Subaru τυλίχθηκαν στις φλόγες ρυμουκλούμενα σε αυτοκινητόδρομο στις ΗΠΑ


   Ένα ακόμη “περίεργο” περιστατικό με πυρκαγιά στην οποία συμμετείχαν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, έλαβε χώρα στην Carlin της Nevada των ΗΠΑ στις 24 Σεπτεμβρίου 2019. Την συγκεκριμένη ημέρα, o οδηγός ενός τράκτορα που ρυμουλκούσε δύο τρέιλερ με αυτοκίνητα στον
αυτοκινητόδρομο Interstate 80, αναγκάστηκε να σταματήσει άμεσα, όταν αντιλήφθηκε ότι στο πίσω τρέιλερ έχει εκδηλωθεί φωτιά. Αμέσως ο οδηγός αποσύνδεσε το φλεγόμενο τρέιλερ, προκειμένου να μην επεκταθεί η πυρκαγιά και στο μπροστινό τρέιλερ ή στον τράκτορα, όμως η έκταση που αυτή έλαβε σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχε ως αποτέλεσμα να καούν σχεδόν ολοσχερώς και τα έξι αυτοκίνητα που υπήρχαν σε αυτό. Πρόκειται για πέντε Tesla μοντέλα και ένα Subaru, με κάποια από τα πρώτα να είναι πιθανότατα μεταχειρισμένα, και κάποια καινούργια. Η έκταση της πυρκαγιάς ήταν τέτοια, που ακόμη και οι δυνάμεις της τοπικής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που κατέφθασαν στο σημείο δεν κατάφεραν να την ελέγξουν εύκολα.

   Παρόλο που δεν έχει βγει ακόμη κάποιο επίσημο πόρισμα των Αρχών για τα αίτια της πυρκαγιάς, κάτι που θα καταστεί ιδιαίτερα δύσκολο λόγω της εκτεταμένης καταστροφής που αυτή επέφερε στα αυτοκίνητα, και τα χαρακτηριστικά που περιστατικού θυμίζουν αυταναφλέξεις αυτοκινήτων της Tesla που έχουν σημειωθεί κατά καιρούς, η αμερικάνικη εταιρεία κατασκευής πολυτελών ηλεκτρικών μοντέλων έσπευσε να ανακοινώσει δια εκπροσώπου της, ότι κανένα από τα δικά της ηλεκτρικά αυτοκίνητα που υπήρχαν στο εν λόγω τρέιλερ δεν έφταιγε για το περιστατικό, και ότι μάλλον η πυρκαγιά προκλήθηκε από τον… τράκτορα. Φυσικά αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει πιστευτό, γιατί, εκτός από το γεγονός ότι ο τράκτορας δεν έπαθε καμία ζημιά από την φωτιά, επίσης είναι πολύ δύσκολο, έως αδύνατο, να σημειωθεί τέτοιας έκτασης φωτιά σε ένα ρυμουλκούμενο τρέιλερ μεταφοράς αυτοκινήτων.

      







Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου