Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

H Renault σκέφτεται να αντικαταστήσει το Clio RS με ένα Zoe RS


   Τα μοντέλα υψηλών επιδόσεων με κινητήρες εσωτερικής καύσης είναι αυτά που δεν μπορούν να “επιζήσουν” πλέον, λόγω των ολοένα και πιο αυστηρών ορίων εκπομπών CO2 που συνεχώς θεσπίζει η Ε.Ε. Ένα από αυτά είναι και το Renault Clio RS, με την γαλλική εταιρεία να θεωρεί

ότι είναι προτιμότερο, μάλλον, να αντικαταστήσει στο άμεσο μέλλον το καυτό supermini μοντέλο της, με μία αντίστοιχων επιδόσεων έκδοση του πλήρως ηλεκτρικού της Zoe. Ήδη από το 2017 η Renault είχε παρουσιάσει το πρωτότυπο Zoe e-Sport το οποίο διέθετε δύο ηλεκτροκινητήρες συνολικής απόδοσης 454 ίππων, με επιτάχυνση από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. σε μόλις 3,2 δευτ.

   Σύμφωνα με δηλώσεις υπευθύνων της Renault στο βρετανικό AutoExpress, με βάση τα σημερινά δεδομένα, το Clio RS θα χρειαστεί ιδιαίτερα εξελιγμένη τεχνολογία για να μπορέσουν οι εκπομπές του να μειωθούν σε κατώτερα επίπεδα. Στην περίπτωση αυτή, το κόστος ενός Clio RS με προηγμένη τεχνολογία και χαμηλές εκπομπές CO2 θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, σε σχέση με το σημερινό, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι μοντέλων αυτής της κατηγορίας να μην μπορούν να το αγοράσουν.








Πηγή: AutoExpress

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου