Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019

Η Mazda θα παρουσιάσει έναν νέο πετρελαιοκινητήρα της εντός του 2020


   Αν και οι πετρελαιοκινητήρες έχουν στοχοποιηθεί τα τελευταία χρόνια ως “κίνδυνος για το περιβάλλον”, λόγω κυρίως του dieselgate της Volkswagen, αλλά και λόγω παρόμοιων περιπτώσεων παράνομων λογισμικών ελέγχου των εκπομπών που βρέθηκαν σε μοντέλα άλλων εταιρειών,
φαίνεται ότι υπάρχουν ακόμη αυτοκινητοβιομηχανίες που πιστεύουν και επενδύουν ακόμα σε αυτούς. Μία από αυτές είναι και η Mazda η οποία, σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, θα παρουσιάσει μέσα στο 2020 έναν νέο της πετρελαιοκινητήρα. Η ιαπωνική εταιρεία προσπαθεί συνεχώς να εξελίξει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης της, όπως με την πιο πρόσφατη σειρά βενζινοκινητήρων με την ιδιαίτερα προηγμένη τεχνολογία Skyactive-X, που προσφέρει πολύ χαμηλές εκπομπές και κατανάλωση, χωρίς, μάλιστα, την χρήση υπερτροφοδότη ή υπερσυμπιεστή.
   Όπως δήλωσε στο Autocar ο υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της Mazda Europe κ. Christian Schultze, η εταιρεία θα συνεχίσει να εξελίσσει πετρελαιοκινητήρες και ο νέος που θα παρουσιάσει το 2020 θα αποδείξει πόσο καθαροί και αποδοτικοί μπορούν να είναι αυτοί.






Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου