Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Τελικά δεν θα μπουν όρια ταχύτητας στην Autobahn


   Οι γερμανικοί κλειστοί αυτοκινητόδρομοι ταχείας κυκλοφορίας Autobahn, είναι γνωστοί για το γεγονός ότι σε συγκεκριμένα τμήματά τους η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας δεν έχει όριο ταχύτητας. Αυτό θέλησε να αλλάξει το κόμμα των Πράσινων με ένα νομοσχέδιο που κατέθεσε
και το οποίο έθετε ως νέο όριο ταχύτητας τα 130 χ.α.ώ. σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, ακόμα και στην Autobahn. Προς ανακούφιση όλων των λάτρεων της ταχύτητας στη Γερμανία, και όχι μόνο, τελικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο δεν πέρασε από την Γερμανική Βουλή Bundestag, η οποία το καταψήφισε με 498 ψήφους κατά σε σύνολο 631.

   Το σκεπτικό των Πράσινων είναι ότι οι υπερβολικές ταχύτητες που αναπτύσσονται στην Autobahn, πέραν του ότι εγκυμονούν κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αυξάνουν τις εκπομπές ρύπων. Φαίνεται, όμως, ότι ούτε το Υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας δεν συμμερίζεται το ίδιο ως προς την αυξημένη ρύπανση που προκαλούν οι υψηλές ταχύτητες, αφού το ίδιο δηλώνει ότι η επιβολή ορίου ταχύτητας στα 130 χ.α.ώ. δεν θα έχει σημαντικό θετικό αντίκτυπο στο ενεργειακό αποτύπωμα άνθρακα που προκαλείται από το σύνολο των δραστηριοτήτων εντός της Γερμανίας.






Πηγή: DW

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου