Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2019

Τώρα ξεκινά το dieselgate για την VW στην Γερμανία

   Μπορεί στις ΗΠΑ η Volkswagen να έχει παραδεχθεί μέσω των στελεχών της, και δημοσίως μάλιστα, την εξαπάτηση των Αρχών και των πελατών της σχετικά με τα παράνομα λογισμικά στα diesel μοντέλα της, και να έχει υποχρεωθεί να καταβάλει σε πρόστιμα και κατασκευή
κοινωφελών υποδομών αυτοκίνησης στη χώρα περί τα 33,6 δις δολάρια, στην Ευρώπη, η στάση της ήταν και παραμένει αρκετά υπεροπτική και αλαζονική. Και αυτό, γιατί περιορίστηκε απλά στην αντικατάσταση των λογισμικών που είχαν κριθεί παράνομα, με νόμιμα, σε όλα τα αυτοκίνητά της στην Γερμανία και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, αρνούμενη οποιαδήποτε μορφή αποζημίωσης. Για το λόγο αυτό, οι Γερμανοί ιδιοκτήτες diesel αυτοκινήτων των εταιρειών του VW Group που αγοράστηκαν μετά την 1η Νοεμβρίου 2008 κινήθηκαν πριν λίγες ημέρες νομικά κατά του γερμανικού ομίλου μέσω της Ομοσπονδίας Γερμανικών Οργανισμών Προστασίας Καταναλωτή. Πρόκειται για την πρώτη φορά στην ιστορία του Νομικού Συστήματος της Γερμανίας, που κατατίθεται μία τόσο μεγάλη μαζική αγωγή από περίπου 470.000 άτομα. Το δικαστήριο του Braunschweig θα εκδικάσει την συγκεκριμένη υπόθεση, που αναμένεται σε πρώτη φάση να διαρκέσει περίπου τέσσερα χρόνια.
   Εκτός της μεγαλύτερης μαζικής αγωγής που έχει γίνει ποτέ στην Γερμανία, η Volkswagen αντιμετωπίζει και την δίωξη του σημερινού Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Martin Winterkorn, καθώς και τεσσάρων άλλων υψηλόβαθμων στελεχών της για απάτη σχετικά με το diesegate.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου