Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Citroën δημιούργησε έναν ειδικό σκελετό γυαλιών που αντιμετωπίζει το αίσθημα της ναυτίας (+video)


   Μετά την Jaguar Land Rover, η οποία εξέλιξε ένα ειδικό σύστημα για τα μοντέλα της το οποίο συνεργάζεται κυρίως με την ενεργητική ανάρτηση, προκειμένου να μειώνεται το αίσθημα της ναυτίας που δημιουργείται σε πολλούς επιβάτες, η Citroën προσέγγισε το ίδιο πρόβλημα,
δίνοντας μία εντελώς διαφορετική λύση. Σε συνεργασία με την Boarding Ring δημιούργησε ένα ζευγάρι γυαλιών που ως στόχο τους έχουν την αντιμετώπιση του αισθήματος της ναυτίας, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ταλαιπωρεί περισσότερα από 30 εκατ. άτομα στην Ευρώπη, όταν αυτά μετακινούνται, είτε με αυτοκίνητο, είτε με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η τεχνολογία που διαθέτουν τα γυαλιά Seetroën είναι πατενταρισμένη από την Boarding Ring, ενώ αποτελεί μία αναγνωρισμένη παρα-ιατρική αντιμετώπιση της ναυτίας με ποσοστό αποτελεσματικότητας 95%. Ο σχεδιασμός των Seetroën έχει γίνει από την εταιρεία 5.5, προκειμένου αυτά να ταιριάζουν όσο το δυνατόν με την σχεδιαστική φιλοσοφία των σύγχρονων μοντέλων της Citroën.

   Τα συγκεκριμένα γυαλιά πρέπει να φοριούνται μόλις ο επιβάτης αντιληφθεί τα πρώτα συμπτώματα ναυτίας και για 10 έως 12 λεπτά συνεχόμενα. Μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα τα Seetroën βοηθούν τον εγκέφαλο να συγχρονιστεί με την κίνηση που γίνεται αντιληπτή από το έσω αυτί, ενώ τα μάτια είναι επικεντρωμένα σε ένα βιβλίο ή ένα tablet. Στην επίτευξη του συγχρονισμού αυτού βοηθούν τα μπλε υγρά που κινούνται γύρω από τον σκελετό των γυαλιών, τόσο στο μπροστινό τμήμα αυτών, όσο και στο πλαϊνό. Μάλιστα, αν ο ενδιαφερόμενος έχει μυωπία, μπορεί να τοποθετήσει κρύσταλλα με τους κατάλληλους για αυτόν βαθμούς μυωπίας, αφού τα Seetroën δεν διαθέτουν δικά τους κρύσταλλα. Τα συγκεκριμένα γυαλιά μπορούν να χρησιμοποιηθούν από όλους τους ενήλικες, αλλά και από παιδιά ηλικίας άνω των 12 ετών, με το κόστος αγοράς τους να βρίσκεται στα 99 ευρώ.







Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου