Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

Η Lotus ετοιμάζει ηλεκτρικό hypercar 1.000+ ίππων

2010 Lotus Elise Concept

   Φαίνεται πως οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Lotus ετοιμάζουν ένα μεγαλεπήβολο comeback για την βρετανική εταιρεία, μιας και η τελευταία εξελίσσει ήδη ένα “άκρως απόρρητο” ηλεκτρικό hypercar μοντέλο. Σύμφωνα με το Autocar, αυτό θα είναι το πιο ακριβό μοντέλο στην ιστορία της Lotus,
με την αξία του να αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,5 εκατ. δολάρια, ενώ το όλο πρόγραμμα δημιουργίας του έχει λάβει την κωδική ονομασία “Omega”. To ηλεκτρικό αυτό hypercar πιθανότατα να αποκαλυφθεί σε πρωτότυπη μορφή μέσα στο 2019, ενώ αναμένεται να βγει στις αγορές στις αρχές τις ερχόμενης δεκαετίας. Θα κινείται από έναν εντελώς νέου σχεδιασμού ηλεκτρικό σύστημα, με τέσσερις ηλεκτροκινητήρες έναν σε κάθε τροχό και συνολική απόδοση που θα ξεπερνά τα 1.000 άλογα. Η μπαταρία του θα διαθέτει αρκετά προηγμένη τεχνολογία, η οποία θα της εξασφαλίζει μεγάλη αποθηκευτική ικανότητα και ταυτόχρονα μικρό βάρος, εξασφαλίζοντας αυτονομία μεγαλύτερη των 400 χλμ.

   O όμιλος της Geely, που συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και τις Volvo, Polestar, Proton και Lynk&Co, θέλει να καταστήσει την Lotus ως την πρωτοπόρο εταιρεία της στους τομείς της προηγμένης τεχνολογίας και των επιδόσεων, απέναντι σε εταιρείες όπως η Bugatti, η Koenigsegg και η Rimac.






Πηγή: Autocar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου