Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

To Pininfarina PF0 αναμένεται να αποδίδει τουλάχιστον 1.900 ίππους!


   Το hypercar που ήδη εξελίσσει ο ιταλικός οίκος Pininfarina, αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρό και γρήγορο, κάνοντας την Bugatti Chiron των 1.500 ίππων να ωχριά σε επιδόσεις μπροστά του. Σύμφωνα με το AutoExpress, το ηλεκτρικό hypercar PF0 θα διαθέτει τέσσερις
ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό του, οι οποίοι, εκτός από τετρακίνηση, θα εξασφαλίζουν συνδυαστική ιπποδύναμη 1.900 ίππων και ροπή 2.300 Nm. Μάλιστα, το Piston Heads, ισχυρίζεται ότι η συνολική ιπποδύναμη του Pininfarina PF0 μπορεί να αγγίζει και τους 1.925 ίππους. Σε κάθε περίπτωση, το τελευταίο θα είναι ελαφρώς ισχυρότερο από το επίσης ηλεκτρικό hypercar C_Two της Rimac των 1.888 ίππων στο οποίο και θα βασιστεί. Ο ίδιος ο ιταλικός οίκος έχει ανακοινώσει επίσημα ότι η επιτάχυνση του PF0 από στάση στα πρώτα 100 χ.α.ώ. θα επιτυγχάνεται σε λιγότερο από 2 δευτ., ενώ τα 300 χ.α.ώ. θα τα πιάνει σε κάτι λιγότερο από 12 δευτ.


  Ο Pininfarina σχεδιάζει να κατασκευάσει μόλις 150 αυτοκίνητα του hypercar PF0, με την τιμή απόκτησης κάθε ενός εκ των οποίων να ξεκινά από τα 1,7 εκατ. ευρώ.





Πηγή: Carscoops

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου