Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2018

Η VW έχει πουλήσει αυτοκίνητα δοκιμών προ-παραγωγής για καινούργια


   Η Volkswagen έχει ήδη παραδεχθεί και επίσημα στην Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών ότι από λάθος της έχουν πουληθεί περίπου 6.700 αυτοκίνητα προ-παραγωγής ως καινούργια ή μεταχειρισμένα, τόσο στην Ευρώπη, όσο και στην Β. Αμερική. Πρόκειται
για αυτοκίνητα που χρησιμοποιούνται για διαφόρων ειδών δοκιμές νέων μοντέλων, όσο αυτά βρίσκονται σε επίπεδο εξέλιξης, πριν αυτά λάβουν την τελική μορφή τους και βγουν στις αγορές. Και ενώ οι εισαγγελικές αρχές της Γερμανίας ερευνούν το αν τελικά θα ασκηθούν διώξεις στην Volkswagen για αυτό το… λάθος της, η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μεταφορών έχει ήδη ζητήσει από την τελευταία να ανακαλέσει όλα αυτά τα αυτοκίνητα. Από τα 6.700 αυτοκίνητα προ-παραγωγής που η Volkswagen ανακοίνωσε ότι πουλήθηκαν από το 2006 έως το 2018, περίπου τα 4.000 από αυτά αγοράστηκαν από Γερμανούς πελάτες της, ενώ τα υπόλοιπα διοχετεύθηκαν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές και στην Β. Αμερική.
   Σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, όλα αυτά τα αυτοκίνητα προ-παραγωγής έχουν σημαντικές μηχανικές διαφορές σε σχέση με τα τελικά ολοκληρωμένα αυτοκίνητα των μοντέλων για τα οποία τα πρώτα δημιουργήθηκαν για να εκτελέσουν τις όποιες δοκιμές. Επίσης, η εφημερίδα Der Spiegel δημοσίευσε δική της έρευνα, η οποία ανακάλυψε 9.000 αυτοκίνητα της Volkswagen σε “απροσδιόριστη κατάσταση” από το 2010 έως το 2015, κάτι που δείχνει ότι ίσως το πρόβλημα αφορά περισσότερα αυτοκίνητα από ότι η γερμανική εταιρεία δηλώνει. Μέχρι στιγμής, πάντως, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι και κάποια άλλη εταιρεία του VW Group έχει… υποπέσει σε τέτοιο σφάλμα. 






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου