Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

Η επόμενη γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης της VW θα είναι και η τελευταία


   Η Volkswagen προκειμένου να αφήσει πίσω της το παγκόσμιο σκάνδαλο με τις παράνομες συσκευές ελέγχου εκπομπών σε diesel μοντέλα της, αλλά και για να μπορέσει, όπως όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, να συμμορφωθεί με τα αυστηρότερα όρια εκπομπών που
αναμένεται σύντομα να θέσει για τα μελλοντικά μοντέλα η Ε.Ε., έχει επενδύσει μεγάλα κεφάλαια στην εξέλιξη πολλών νέων ηλεκτρικών μοντέλων. Αυτό φυσικά θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην παραγωγή και στην εξέλιξη νέων βενζινοκινητήρων και νέων πετρελαιοκινητήρων, με το Reuters να δημοσιεύει σε πρόσφατο άρθρο του, ότι η επόμενη γενιά κινητήρων εσωτερικής καύσης της Volkswagen θα είναι και η τελευταία. Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα της γερμανικής εταιρείας που θα διαθέτουν την τελευταία γενιά κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου θα ξεκινήσουν να διατίθενται το 2026 και θα είναι και τα τελευταία της με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

   Σύμφωνα με δήλωση του υπεύθυνου στρατηγικής της Volkswagen κ. Michael Jost στα πλαίσια συνεδρίου που διοργανώθηκε κοντά στα κεντρικά της εταιρείας στο Wolfsburg, ο ίδιος ανέφερε ότι “οι συνάδελφοί μου εργάζονται πάνω στην τελευταία πλατφόρμα για οχήματα που δεν θα είναι μηδενικών εκπομπών CO2”, όπως επίσης ότι “σταδιακά μειώνουμε τους κινητήρες εσωτερικής καύσης στο απόλυτο ελάχιστο”.






Πηγή: Motor1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου