Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018

EuroNCAP: Ένα αστέρι για το Jeep Wrangler και κανένα για το Fiat Panda (+videos)


   Ιδιαίτερα απαξιωτικά ήταν τα αποτελέσματα δοκιμών πρόσκρουσης και ασφάλειας του ευρωπαϊκού οργανισμού EuroNCAP για δύο μοντέλα του ομίλου Fiat Chrysler Automobiles. Πιο συγκεκριμένα το νέο Jeep Wrangler απέσπασε μόλις ένα αστέρι σε σύνολο πέντε, ενώ το
Fiat Panda δεν έλαβε στην τελική του αξιολόγηση κανένα αστέρι, αποτελώντας το δεύτερο μοντέλο στην ιστορία του οργανισμού EuroNCAP που λαμβάνει τόσο χαμηλή βαθμολογία. Ο κύριος λόγος που οι υπεύθυνοι του ευρωπαϊκού οργανισμού έδωσαν τόσο χαμηλή βαθμολογία στα δύο αυτά μοντέλα είναι το γεγονός ο εξοπλισμός τους υπολείπεται κατά πολύ του ανταγωνισμού σε νέας τεχνολογίας συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας. Στην περίπτωση του Jeep Wrangler, αυτό διατίθεται στην ευρωπαϊκή αγορά μόνο με σύστημα υπενθύμισης χρήσης ζώνης ασφάλειας και με έναν απλό περιοριστή ταχύτητας που ρυθμίζεται από τον οδηγό. Ως προς τους αερόσακους, διαθέτει έναν οδηγού, έναν συνοδηγού, πλευρικούς κεφαλής, πλευρικούς στήθους, καθώς και αερόσακους πίσω επιβατών.

   Όσον αφορά το Fiat Panda, η αξιολόγησή του ήταν ιδιαίτερα αυστηρή, καθώς, ως προς τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, αυτό εξοπλίζεται μόνο με ένα σύστημα υπενθύμισης χρήσης ζώνης ασφάλειας. Επίσης, συστήματα, όπως αυτά διατήρησης λωρίδας, ελέγχου ταχύτητας και αυτόματης πέδησης κινδύνου, δεν είναι διαθέσιμα στο νέο Fiat Panda, ούτε ως προαιρετικός εξοπλισμός.







Πηγή: EuroNCAP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου