Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Η Volkswagen προετοιμάζει το αγωνιστικό της I.D. R για το Nurburgring

   Μετά την κατάρριψη του ρεκόρ της ανάβασης του Pikes Peak International Hill Climb με το VW I.D. R, η Volkswagen φαίνεται να ετοιμάζεται για κάτι ανάλογο και στην διάσημη πίστα του Nurburgring. Σύμφωνα με το βρετανικό Autocar, η γερμανική εταιρεία έχει κλείσει την
πίστα αποκλειστικά για την ίδια συγκεκριμένες ημέρες μέσα στον Μάιο του 2019, προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνατότητες του πλήρως ηλεκτρικού αγωνιστικού της μοντέλου μέσα σε αυτήν. Προς το παρόν, τον ταχύτερο χρόνο στην κατηγορία των ηλεκτρικών μοντέλων έχει σημειώσει το NIO EP9 με 6’:45.900’’, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει το Porsche 919 Hybrid Evo με χρόνο 5’:19,55’’ και μέση ωριαία ταχύτητα 233,79 χ.α.ώ.

   Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Volskwagen, αλλά και δοκιμές στον εξομοιωτή, το I.D. R μπορεί να σημειώσει χρόνο κάτω από τα 5’:30’’ μέσα στο Nurburgring. Για να επιτευχθεί η συγκεκριμένη επίδοση θα πρέπει φυσικά να γίνουν οι κατάλληλες μετατροπές στην αεροδυναμική, στις σχέσεις του κιβωτίου και ίσως στο ηλεκτρικό σύστημα του VW I.D. R, σε σχέση με τις ρυθμίσεις που αυτό είχε για το Pikes Peak, προκειμένου να μπορεί να κινηθεί καλύτερα στις μεγάλες ταχύτητες που θα αναπτύξει μέσα στην “Πράσινη Κόλαση”. Οδηγός του VW I.D. R θα είναι και πάλι ο Romain Dumas, που εκτός από την κατάρριψη του ρεκόρ του Pikes Peak, είναι και τέσσερις φορές νικητής του 24ωρου αγώνα αντοχής “Nurburgring 24 Hours”.







Πηγή: InsideEVs

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου