Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

Ξανά στα αμερικανικά δικαστήρια η Volkswagen για το dieselgate

   Τα προβλήματα της Volkswagen στις ΗΠΑ σχετικά με το dieselgate φαίνεται να μην έχουν τελειωμό. Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ απέστειλε ερώτημα στον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της χώρας Joe Biden σχετικά με το αν θα μπορούν οι τοπικές κυβερνήσεις των Πολιτειών να στραφούν η κάθε μία
από μόνη της δικαστικά εναντίων της Volkswagen για τις παράνομες συσκευές με τις οποίες εξόπλιζε τα diesel μοντέλα της. Οι συσκευές αυτές αναλάμβαναν να τροποποιούν την λειτουργία του κινητήρα, προκειμένου σε συνθήκες μετρήσεων, οι ρύποι να μειώνονται σε πολύ χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τα επίπεδα ρύπων που εξέπεμπαν τα μοντέλα αυτά σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Να σημειωθεί ότι τόσο η Volkswagen, όσο και η Bosch που αποτέλεσε τον προμηθευτή των συσκευών αυτών στην πρώτη, έχουν ήδη παραδεχθεί την εν γνώση τους εξαπάτηση των αμερικανικών Αρχών, ενώ για το λόγο αυτό έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο πάνω από 20 δις δολάρια στην Volkswagen μετά από εξωδικαστικό συμβιβασμό. Οι κυβερνήσεις των Πολιτειών Florida και Utah έχουν ήδη ασκήσει ένδικα μέσα από μέρους τους ενάντια στην Volkswagen, με την τελευταία να έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

   Η βασική επιχειρηματολογία των κυβερνήσεων των αμερικανικών Πολιτειών είναι ότι, πέραν από την εξαπάτηση των αρμόδιων Αρχών των ΗΠΑ, η Volkswagen παραβίασε και κάποιους τοπικούς Νόμους για τους οποίους φυσικά θα πρέπει να λογοδοτήσει στα τοπικά δικαστήρια.

 


 

Πηγή: Reuters


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου