Τρίτη 6 Απριλίου 2021

O υπεύθυνος μηχανικός για τα GT-R και Leaf εξηγεί ποιο είδος ηλεκτροκίνησης μπορεί πραγματικά να χρησιμοποιηθεί σήμερα

  Πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες ανακοινώνουν την παύση της εξέλιξης των κινητήρων εσωτερικής καύσης τους, προκειμένου να εστιάσουν στην εξέλιξη των πλήρως ηλεκτρικών μοντέλων, ενώ υπάρχουν και κάποιες θέτουν ως στόχο τους σε λίγα χρόνια να πωλούν μόνο πλήρως

ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Την ίδια στιγμή, όμως, υπάρχουν επίσης μεγάλες εταιρείες που θεωρούν ότι η μετάβαση σε πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες δεν είναι ακόμη κάτι εφικτό, λόγω του μεγάλου κόστους των μπαταριών, του μεγάλου χρόνου φόρτισής τους, του ανεπαρκούς δικτύου φόρτισης αυτών, αλλά και της αδυναμίας των κατά τόπους δικτύων ηλεκτροδότησης να σηκώσουν το επιπλέον βάρος της ζήτησης σε ρεύμα.

   Εκτός από την Toyota, φαίνεται ότι και η Nissan θεωρεί ότι τα υβριδικά συστήματα είναι αυτά που παρουσιάζονται ως η καλύτερη λύση για την αυτοκίνηση σήμερα, μέχρι τουλάχιστον να λυθούν όλα τα παραπάνω προβλήματα. Πιο συγκεκριμένα, ο μηχανικός της Nissan Naoki Nakada, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το GT-R και το Leaf, θεωρεί ότι η βέλτιστη λύση προς το παρόν είναι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία όμως εξοπλίζονται και με έναν κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος παίζει τον ρόλο της γεννήτριας, και έτσι μεγιστοποιείται η αυτονομία του οχήματος. Μάλιστα, η Nissan έχει δημιουργήσει το σύστημα e-Power το οποίο μετουσιώνει ακριβώς αυτήν την φιλοσοφία. Όταν οι μπαταρίες του e-Power αρχίσουν φτάσουν σε ένα οριακό σημείο αποφόρτισης, ενεργοποιείται ο βενζινοκινητήρας προκειμένου να παραχθεί το απαραίτητο ρεύμα για να τροφοδοτηθεί η μπαταρία και έτσι να συνεχίσει το όχημα την κίνησή του.

 

 

 

 

Πηγή: Carscoops


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου