Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Τα νέα μοντέλα της Renault και Dacia θα διαθέτουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χ.α.ώ.

   Μετά την Volvo που από τον Μάρτιο του 2019 είχε ανακοινώσει ότι όλα τα νέα της αυτοκίνητα θα διαθέτουν περιοριστή ταχύτητας στα 180 χ.α.ώ., έρχονται πλέον και οι Renault και Dacia να υιοθετήσουν την ίδια φιλοσοφία για τα δικά τους μοντέλα. Σύμφωνα με το Speigel, ο
διευθύνων σύμβουλος της Renault Luca de Meo ανακοίνωσε στους μετόχους της εταιρείας στη διάρκεια συνέλευσης που έλαβε χώρα στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα, ότι η γαλλική εταιρεία θα περιορίσει στα νέα της μοντέλα το όριο ταχύτητας αυτών στα 180 χ.α.ώ. Το νέο σύστημα Safety Coach που θα εξοπλίζει όλα τα νέα μοντέλα της Renault και της Dacia, θα αναλαμβάνει να μην επιτρέπει στο όχημα όχι μόνο να ξεπερνά την μέγιστη ταχύτητα των 180 χ.α.ώ., αλλά και τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ταχύτητας ανά σημείο και περιοχή. Το Safety Coach θα περιορίζει την ταχύτητα και με βάση την κατάσταση του οδοστρώματος.

    Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault απέδωσε την συγκεκριμένη απόφαση περιορισμού της μέγιστης ταχύτητας των αυτοκινήτων της εταιρείας στο γεγονός ότι η ταχύτητα αποτελεί τον πρωταρχικό παράγοντα στην πλειοψηφία των θανατηφόρων τροχαίων. Μετά τις Volvo, Renault και Dacia, δεν αποκλείεται και άλλες εταιρείες να προχωρήσουν σε παρόμοιες κινήσεις.

 

 

 

 

Πηγή: Motor1


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου